Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σαν σήμερα, 16 Ιουλίου σκοτώθηκε πριν 20 χρόνια ο γιος του Κένεντι, JFK junior

Σαν σήμερα, 16 Ιουλίου σκοτώθηκε πριν 20...

Ήταν μόλις 35 ετών και σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του έπεσε στον Ατλαντικό ωκεανό

Eίκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν στις 16 Ιουλίου 2019 από εκείνη την τραγική μέρα του 1999 όταν ο 35χρονος τότε Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τζούνιορ - John Fitzgerald Kennedy Jr., γιος του δολοφονημένου Αμερικανού Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και της Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι, έχανε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα «παγώνοντας» την Αμερικανική κοινή γνώμη και όλο τον κόσμο. Ο JFK junior που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπατριώτες του και ένας πολύ γοητευτικός άνδρας, είχε γεννηθεί στις 25 Νοεμβρίου 1960 και μικρούλης στην κηδεία του πατέρα του το 1963 είχε συγκινήσει με τον αυθορμητισμό του.

Το περιοδικό People που τον είχε πολλές φορές βάλει εξώφυλλο στο παρελθόν και μάλιστα το 1988 ο JFK junior είχε αναδειχθεί και ως ο πιο σέξι άνδρας της χρονιάς, στο νέο του τεύχος που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες του αφιερώνει και πάλι το εξώφυλλο μαζί με ανέκδοτες φωτογραφίες του.   

Είχε γεννηθεί λίγες μέρες μετά την εκλογή του πατέρα του ως προέδρου των ΗΠΑ και από την αρχή της ζωής του τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στον Λευκό Οίκο και μετά τη δολοφονία του πατέρα του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι τη δεκαετία του '90 όταν και τα παράτησε για να εκδώσει το πρωτοποριακό για την εποχή, περιοδικό "George".

Στις 16 Ιουλίου 1999 κι ενώ κατευθυνόταν προς την Μασαχουσέτη όπου θα πραγματοποιείτο ο γάμος της ξαδέρφης του Ρόρι Κένεντι, κατέπεσε το ιδιωτικό του αεροπλάνο, το οποίο πιλόταρε ο ίδιος, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Στο αεροσκάφος επέβαιναν μαζί του, η σύζυγός του, Κάρολαϊν Μπεσέτ και η αδερφή της, Lauren, οι οποίες και πέθαναν μαζί με τον Τζον Κένεντι. Το πτώμα του αγαπητού γιου του δολοφονηθέντα Αμερικανού Προέδρου ανασύρθηκε τις επόμενες μέρες και η τέφρα του διασκορπίστηκε στη θάλασσα.

Αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο για τον άτυχο JFK junior ενώ στο People μίλησε συγκινημένος ο Steven M. Gillon, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Τζον Κένεντι Τζούνιορ από το 1981 όταν και πρωτογνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Brown όπου ο Gillon ήταν βοηθός καθηγητή και ο Kennedy σπουδαστής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight