Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου στην Πάτρα

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Παϊσί...

Στον εσπερινό ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και την Παρασκευή το πρωί ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Η μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη που εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου του 1994 και η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, πριν δηλαδή 4 χρόνια, τιμάται και εορτάζεται και φέτος στην Πάτρα.

Ως γνωστό στο πλάι του ιερού ναού του Αγ. Νικολάου Πατρών στις σκάλες, υπάρχει εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον θαυματουργό Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη που τα θεάρεστα λόγια όσο και αυτά που έχει προφητεύσει, έχουν κάνει αίσθηση για την θρησκευτικότητα και την αλήθεια τους. Το συγκεκριμένο εκκλησάκι πανηγυρίζει λοιπόν με λαμπρότητα το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου κι όπως είδαμε, ο εορτασμός ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2019 με την έξοδο και τοποθέτησης της εικόνας του Αγίου Παΐσίου στην είσοδο του ναού του Αγίου Νικολάου όπου και έχει αρχίσει το ιερό προσκύνημα.

Στις 8 τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα προεξήρχε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Στις 22.00 σύμφωνα με το πρόγραμμα μίλησε ο αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 12/7/2019 το πρωί στο ναίδριο που είναι αφιερωμένο στη χάρη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ το απόγευμα της Παρασκευής στις 20.00 στην μεθεόρτιο εσπερινό θα παραστεί και προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, προιστάμενος του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου. Στη διάρκεια του διήμερου εορτασμού θα τεθούν για προσκύνημα από τους πιστούς, ιερά κειμήλια του Γέροντος Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη.

Να προσθέσουμε πως ο Άγιος Παΐσιος που έχει ταφεί στη Σουρωτή Χαλκιδικής, το 2017 ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού σώματος των διαβιβαστών, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις