Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε στο ναό της Ευαγγελίστριας ιερά αγρυπνία & μνημόσυνο για τον Πατρινό Ιερόθεο Τσαντίλη

Απόψε στο ναό της Ευαγγελίστριας ιερά αγ...

Η αγρυπνία τελείται για τις Αγίες Ευφημία & Όλγα την Ισαπόστολο και στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Απόψε Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 μετά τις 20.30 και έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα τελείται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ιερά αγρυπνία για την ιερά μνήμη της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος και της Αγίας Όλγας της Ισαποστόλου που η εκκλησία μας τιμά στις 11 Ιουλίου καθώς και για τον Άγιο Παΐσιο τoν Αγιορείτη (κατά κόσμο Αρσένιο Εζνεπίδη που εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 & έγινε άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015).

Να τονιστεί ακόμα πως στην διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας στο ναό της Ευαγγελίστριας θα τελεστεί και ιερό Μνηνόσυνο τῶν ἀειμνήστων Ἱεροθέου (Τσαντίλη) Μητροπολίτου Ὕδρας που & Σωφρονίου Ἀρχιμανδρίτου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Τ. Προδρόμου Ἔσσεξ Ἀγγλίας. Ο αοίδιμος κυρός Ιερόθεος Τσαντίλης, ο ασκητής επίσκοπος, πρωτοπόρος & ευεργέτης, όπως τον χαρακτήριζαν, είχε γεννηθεί το 1920 στην Πάτρα και εκοιμήθη στις 15 Ιουλίου του 2008.

Επίσης να προσθέσουμε πως η ιερά αγρυπνία αφορά και στην μνήμη του Αγίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, μιας κι όπως είπε ο προιστάμενος της Ευαγγελίστριας, αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, στη γιορτή της Αγίας Όλγας και Αγίας Ευφημίας είχε μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων για τελευταία φορά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στις 12 Ιουλίου, οπότε και τιμάται η μνήμη του.

Στην Πάτρα στις 11 και 12/7 θα λάβουν χώρα λατρευτικές εκδηλώσεις στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου δίπλα από το ναό του Αγίου Νικολάου όπου θα παραστεί και θα λειτουργήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις