Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου ο νέος υφυπουργός Άμυνας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου ο νέο...

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής υπήρξε ένα από τα αγαπητά πρόσωπα του αείμνηστου

Υπασπιστής του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, όταν ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι ο νέος υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, διετέλεσε Υπασπιστής από το 2000 έως το 2002 και το πρόσωπο του έκανε το γύρο της χώρας, όταν στην κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου το 2016, ως Αντιστράτηγος, προπορευόταν της νεκρώσιμης πομπής μεταφέροντας τα παράσημα του Κωστή Στεφανόπουλου.

Τότε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, θέλησε να του επιτρέψουν να παρακάμψει το πρωτόκολλο έτσι ώστε να κρατήσει ο ίδιος τα παράσημα του Προέδρου που υπηρέτησε, θέλοντας να τον ακολουθήσει έτσι-πιστά, μέχρι το τέλος. Μάλιστα ο κ. Στεφανής υπήρξε ένα από αγαπητά πρόσωπα του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1959 και έλκει την καταγωγή του από την Αγιάσο. Είναι πρώην αρχηγός ΓΕΣ. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων και το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky).

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το Πανεπιστήμιο Εθνικής 'Αμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας». Μεταξύ άλλων στη σταδιοδρομία του έχει διατελέσει αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, 2000 - 2002, Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, (επί Προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου), 1998 - 2000 και Διοικητής 98ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις