Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη- Άμεσα στη Βουλή οι μειώσεις φόρων

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσο...

Αύριο η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ρυθμίσεις που είναι αντιπροσωπευτικές της ταυτότητας και των στόχων της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα περιλαμβάνει το πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δηλαδή στις 23 Ιουλίου. Το νομοσχέδιο θ’ αφορά στο επιτελικό κράτος και συγκεκριμένα στη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά οι διατάξεις του θα περιλαμβάνουν επίσης την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διορθώσεις στο νέο Ποινικό Κώδικα και ρυθμίσεις για τους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να μη μείνουν ακυβέρνητοι, λόγω της απλής αναλογικής.

Αμέσως μετά, θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις μειώσεις φόρων που έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ισχύσουν από τη 1η Ιανουαρίου 2020. Στο νομοσχέδιο αυτό, το οποίο θα ψηφιστεί από τη Βουλή πριν τις θερινές διακοπές της (10 Αυγούστου) θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.

Αύριο η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μπορεί να είναι η πρώτη της νέας κυβέρνησης, αλλά έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Πρώτον, θα είναι η τελευταία που θα γίνει στη Βουλή, αφού στο εξής το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα στο Μαξίμου.

Δεύτερον, θα συνεδριάζει εφεξής σε κλειστό κύκλο, με τη συμμετοχή μόνο των υπουργών. Συνεπώς, είναι η τελευταία φορά που τυπικά, τουλάχιστον, θα συμμετέχουν και οι υφυπουργοί.

Τρίτον, θα είναι η τελευταία φορά που η εισήγηση του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση, καθώς εφεξής οι συνεδριάσεις θα είναι κλειστές.

Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξάλλου, καθένας από τους υπουργούς θα παραλάβει έναν φάκελο με τις εκκρεμότητες και τις προτεραιότητες του υπουργείου του σε βάθος εξαμήνου, καθώς και όσα νομοσχέδια της αρμοδιότητάς τους έχουν ήδη εκπονηθεί από την ομάδα που δούλευε επί μήνες στην οδό Πειραιώς.

Επίσης, οριστικοποιήθηκε η σύνθεση του λεγόμενου «πρωινού καφέ», δηλαδή της ομάδας που υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάζει κάθε πρωί για να καθορίσει την επικοινωνιακή ατζέντα και να καταγράψει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σ’ αυτήν θα συμμετέχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο «προσωπάρχης» του Μαξίμου Άκης Σκέρτσος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Ζούλας.

 

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις