Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: "Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία για να φτιάξουμε και πάλι την πατρίδα"

Ανδρέας Κατσανιώτης: "Ψήφος στη Νέα...

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στο thebest

Για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής και την εκ νέου υποψηφιότητά του ως βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία μίλησε στο thebest ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει ένας πολίτης τη ΝΔ τι απαντάτε;

Για να «θυμηθούμε» την Ελλάδα της παραγωγής, της καριέρας, της αξιοκρατίας, της αριστείας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Δηλαδή, όλα αυτά που τόσο πολύ λοιδορήθηκαν και απαξιώθηκαν από τους ιδεοληπτικούς της απερχόμενης κυβέρνησης, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη.  Ακόμα, για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση και να ανακαλύψουμε και πάλι πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες ενωμένοι. Και τέλος, για να ξαναβάλουμε λογική στο κράτος, να ανορθώσουμε τους θεσμούς και να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας. Με λίγα λόγια για να φτιάξουμε και πάλι την πατρίδα!

Γιατί να επιλέξει Ανδρέα Κατσανιώτη;

Για να του δώσει τη δύναμη να συνεχίσει να αγωνίζεται για τον τόπο του και τους συμπολίτες του, ιδιαίτερα τώρα που με ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, η Αχαΐα θα έχει την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όμως, για να συμβεί αυτό χρειάζονται σύγχρονες και αποτελεσματικές πολιτικές και αντιλήψεις.

Επίσης γιατί ξέρει πως ο Ανδρέας δεν θα του πει ψέματα και δεν θα του τάξει όσα δεν μπορούν να γίνουν, αλλά… θα παλέψει μέχρι τέλους για να γίνουν! Και γιατί είναι ένας πολιτικός που… δεν γεννήθηκε πολιτικός. Έγινε, από αγάπη για τον τόπο του και τους συμπολίτες του.

Tί σας ώθησε στην πολιτική και μάλιστα εν μέσω μη δημοφιλών χρόνων για την πολιτική , την περίοδο της κρίσης;

Ακριβώς αυτό που ήδη σας είπα. Η αγάπη για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Και η απόφαση να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί ώστε να επικρατήσει στον τόπο το νέο «πρόσωπο» της πολιτικής. Μία πολιτική ήθους και αξιών που θα βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος και με σύγχρονα μέσα, θα δομήσει ένα κράτος υπέρ των πολλών.

Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση και πώς θα το υλοποιήσει; 

Η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά και μεγάλα «μέτωπα». Θα κληθεί να δημιουργήσει ένα νέο και πιο δίκαιο κράτος σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στη φορολογία. Πρέπει να δομήσει όμως και ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Ακόμα, θα πρέπει να ανασυγκροτήσει κρίσιμους τομείς, όπως η παιδεία και η υγεία. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών και τα υπέρογκα πλεονάσματα που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, αλλά και όλα τα εθνικά μας θέματα, τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Δυστυχώς, έχουμε μπροστά μας έναν δρόμο πολύ ανηφορικό. Ευτυχώς, όμως, έχουμε το σχέδιο και τη δύναμη για να τα καταφέρουμε. 

H Αχαΐα τι μπορεί να περιμένει από μια κυβέρνηση ΝΔ;

Η Αχαΐα, πρώτα πρέπει να τελειώσει με τις εκκρεμότητες του χθες. Και αναφέρομαι κυρίως στα έργα υποδομών που ακόμα εκκρεμούν, όπως η Πατρών – Πύργου, το φράγμα Πείρου, κλπ, αλλά και να δημιουργήσει έγκαιρα τον οδικό χάρτη των επόμενων έργων, όπως το εμπορικό λιμάνι της Πάτρας. Ακόμα, πρέπει να ανασυγκροτήσει την αγροτική παραγωγή της και να αναδείξει την αξία των ποιοτικών προϊόντων της. Επίσης, να αποκτήσει έντονη εξωστρέφεια και να μετατρέψει την γεωγραφική της θέση αλλά και τα πλεονεκτήματά της – εμπορικά, μεταφορικά, παραγωγικά, πολιτισμικά – σε πηγές δημιουργίας θέσεων εργασίας και νέου πλούτου. Τέλος, οφείλει να μετατραπεί σε πόλο καινοτομίας, εκμεταλλευόμενη τα ακαδημαϊκά της ιδρύματα και τα ερευνητικά της κέντρα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει πει ότι η Αχαΐα μπορεί να μετατραπεί σε ατμομηχανή ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας. Και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε, μέρα – νύχτα…

Τι σηματοδοτεί η κάθοδος του Προέδρου της  ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας 

Το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας, που πιστέψτε με, δεν είναι μόνο προσωπικό. Είναι… εθνικό! Γιατί η Αχαΐα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Και ο κ. Μητσοτάκης το γνωρίζει πολύ καλά. Όπως το γνωρίζουμε και όλοι εμείς. Αποφάσισε λοιπόν να είναι ένας από εμάς για να κάνει γαλάζια και την Αχαΐα. Και δεν εννοώ τον εκλογικό χάρτη το βράδυ των εκλογών, αλλά το χρώμα της ελπίδας και της Ελλάδας. Όπως είπα και μετά την εξαγγελία του, στην ομιλία που πραγματοποίησε στην Αχαΐα Κλάους, η Αχαΐα θα αναδείξει έναν ακόμα πρωθυπουργό!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις