Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο γ.γ. του υπουργείου υποδομών κάνει απολογισμό για τα έργα υποδομής που "τρέχουν" στην Αχαΐα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο γ.γ. του υπουργείου υποδομών κάνει απο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ακούστε τι δήλωσε

Για τις εξελίξεις στα έργα υποδομών του νομού Αχαΐας, μίλησε στους δημοσιογράφους το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας. Ο κ. Βούρδας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην πλατεία Γεωργίου, αναφέρθηκε στα έργα που τρέχουν στην παρούσα χρονική στιγμή, ενώ έξήγησε τις κατα καιρούς καθυστερήσεις που έχουν εμφανιστεί σε κάποια από αυτά.

Ανάπτυξη του νέου λιμανιού της Πάτρας, το οποίο θα παίξει πρωταγωνστικό ρόλο στην Αχαΐα σε συνδυασμό και με ένα σύχρονο διαμετακομιστικό έργο, δεσμεύθηκε ο κ. Βούρδας για την επόμενη 4ετια αν πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η Πατρών Πύργου σύμφωνα με τον γγ έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022 και προχωράει κανονικά. Οι εργολάβοι έχουν εγκατασταθεί και επίσης δρομολογούνται επιμέρους συνδέσεις της Ε.Ο. όπως εκείνης με την ΒΙΠΕ που σύμφωνα με τον κο Βούρδα θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το σύγχρονο τρένο θα έχει σφυρίξει στο Αίγιο, είπε ο γγ Υποδομών και Μεταφορών, σε ότι αφορά τον νέο σιδηρόδρομο. Επίσης αναφέρθηκε στα στοιχεία της υπογειοποίησης που αφορούν την αχαϊκή πρωτεύουσα, αναφέροντας πως όλες οι παράμετροι έχουν σχεδιαστεί και διασαφηνιστεί προς όλους. Τα χρονοδιαγράμματα που θέλουν το τρένο να φθάνει εως το 2022 στον Αγ. Διονύσιο και το 2023 στην Πειραϊκή Πατραϊκή είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον κ. Βούρδα.

Ο κ. Βούρδας απάντησε και σε ότι αφορά τις πληροφορίες που ήθελαν το έργο του φράγματος Πείρου Παραπείρου, να έχει κολλήσει λόγω μπλοκαρίσματος στη ροή χρηματοδότησης προς τους εργολάβους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο θα προχωρήσει κανονικά, ενώ η πρόσφατη εξέλιξη αφορά σε επιπρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις από την πλευρά των κατασκευαστών.

Εκτός των άλλων ο γγ του υπουργείου υποδομών αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση του αρχικά σχεδιασμένου τμήματος της Ολυμπίας οδού και στην εκκίνηση των εργολαβιών για να κατασκευαστεί στο σύνολό της.

Δηλώσεις Βούρδα για έργα υποδομών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις