Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι λέει το νοσοκομείο για την ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα

Τι λέει το νοσοκομείο για την ένεση σε έ...

Προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση των ακριβών συνθηκών του συμβάντος

Ως ένα «συμβάν λάθους» χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου το περιστατικό με την ένεση που έγινε σε έγκυο γυναίκα με χρησιμοποιημένη σύριγγα.

Δείτε την ανακοίνωση:

Mε αφορμή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ σχετικά με συμβάν λάθους ένεσης σε έγκυο στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μία μαία εργαζόμενη προέβη σε χορήγηση φαρμάκων σε νοσηλευόμενες ασθενείς, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ιατρικές οδηγίες. Η εργαζόμενη τοποθέτησε στο δίσκο νοσηλείας δύο προγεμισμένες από τον κατασκευαστή σύριγγες, που περιείχαν το ίδιο ακριβώς φάρμακο και στην ίδια ακριβώς δόση και προοριζόταν για δύο διαφορετικές ασθενείς που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο. Αφού χορήγησε με υποδόρια ένεση το ένα φάρμακο στην μία ασθενή, προέβη από αμέλεια σε υποδόρια ένεση, με την κενή πλέον σύριγγα, στην επόμενη ασθενή. Το λάθος έγινε αμέσως αντιληπτό τόσο από την εργαζόμενη όσο και από τη νοσηλευόμενη ασθενή και ενημερώθηκαν άμεσα ο θεράπων ιατρός και οι λοιποί αρμόδιοι προϊστάμενοι, ενώ ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση και υποστήριξη της ασθενούς και των οικείων της.

Άμεσα εφαρμόστηκαν επίσης όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από τα σχετικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων, δηλαδή ενημερώθηκε η  αρμόδια Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και ελήφθησαν δείγματα αίματος για προληπτικό έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα, παρόλο που ήταν γνωστό από το ιατρικό ιστορικό της πρώτης ασθενούς και τον προηγηθέντα σχετικό εργαστηριακό έλεγχο ότι δεν έπασχε από κάποιο μεταδοτικό νόσημα, γι’ αυτό και νοσηλευόταν σε κοινό θάλαμο με την άλλη ασθενή.  

Διευκρινίζεται ότι από το συμβάν δεν ετέθη σε κίνδυνο η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα της ασθενούς ούτε του κυοφορούμενου εμβρύου και ότι το συμβάν αυτό δεν χαρακτηρίζει ούτε μειώνει την πολύ υψηλής ποιότητας ιατρική και μαιευτική φροντίδα που λαμβάνουν οι ασθενείς στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου μας, μιας κλινικής με υψηλή προτίμηση και επισκεψιμότητα και με μακροχρόνια προσφορά στους πολίτες του νησιού μας.

Η Διοίκηση διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση των ακριβών συνθηκών του συμβάντος και θα ακολουθηθούν όλες οι περαιτέρω προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες ελέγχου και παραπομπής του θέματος αρμοδίως.

Εκφράζουμε την ειλικρινή λύπη μας για την αναστάτωση και την ψυχολογική επιβάρυνση της ασθενούς και των οικείων της από το ατυχές αυτό συμβάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις