Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Στο Φεστιβάλ σύγχρονης Ελληνικής μουσικής στη Χίο μετέχει και ο Πατρινός Παναγιώτης Ανδριόπουλος

Στο Φεστιβάλ σύγχρονης Ελληνικής μουσική...

Θα κάνει 2 διαλέξεις και θα πάρει μέρος και σε συναυλίες

Για 3η χρονιά, η Μούσα Ελληνική, ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Οργανισμός που εδρεύει στην Χίο, διοργανώνει το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής του νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό φεστιβάλ για την σύγχρονη λόγια ελληνική μουσική.

Η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της ΜΟΥΣΑΣ, η  Ελευθερία Λυκοπάντη, φιλόλογος-μουσικός, και επί σειρά ετών μαέστρος της Χορωδίας Χίου, μαζί με τον Καλλιτεχνικό Σύμβουλο του Φεστιβάλ Αλέξανδρο Καλογερά, συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο Berklee College of Music Βοστώνης, διοργανώνουν και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής (από 30 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2019), με θέµα: «Η Αρχαία Ελλάδα πηγή έµπνευσης».

Το εξαιρετικά φιλόδοξο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, διαλέξεις, masterclassses, εκπαιδευτικά προγράμματα, πρεμιέρες μουσικών έργων, παρουσίαση συνθέσεων που γράφτηκαν κατόπιν παραγγελίας του φεστιβάλ, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Έκφρασης Νέων για μαθητές όλων των βαθμίδων µε θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου και άλλες δράσεις.

Συμμετέχουν: διακεκριμένοι ομιλητές, καθηγητές πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην Αμερική, προσκεκλημένοι μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Αθήνα, Χαλκίδα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη) και το εξωτερικό (Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Μινεάπολη, Ρωσία, Ολλανδία, Αυστρία, Βραζιλία, Ισραήλ), μουσικοί από τη Χίο και μαθητές, σ' έναν πραγματικό μουσικό οργασμό, που θα αναδείξει μεγαλοπρεπώς, πώς η σύγχρονη μουσική δημιουργία εμπνέεται από την Αρχαία Ελλάδα και ζωογονεί το σήμερα και το αύριο.

Στο Φεστιβάλ αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχει και ο Πατρινός καθηγητής θεολόγος και μουσικός Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 ο κ. Ανδριόπουλος θα πραγματοποιήσει δύο διαλέξεις με τα εξής θέματα: «Αναγέννηση:  Οι  πίνακες του Ραφαήλ Η Σχολή των Αθηνών και Παρνασσός» και «Η Όπερα στην εποχή του Μπαρόκ». Μετά από κάθε διάλεξη ακολουθεί σχετικό μουσικό πρόγραμμα.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος συμμετέχει στην συναυλία με αρχαία ελληνικά όργανα  του γνωστού συνόλου «ΛύρΑυλος» του Παναγιώτη Στέφου ενώ συμμετέχει και στο φωνητικό σύνολο του Φεστιβάλ, το οποίο υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ιάκωβου Κονιτόπουλου, θα ερμηνεύσει έργα εμπνευσμένα από το Αρχαίο Δράμα των συνθετών: Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Α. Λογοθέτη, κ.α.

Ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος συμμετείχε και στο περσινό 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής στη Χίο, το οποίο είχε ως θέμα τις επιρροές ελλήνων συνθετών από την βυζαντινή μουσική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture