Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποινική δίωξη σε άνδρα που κλώτσησε γαϊδούρι

Ποινική δίωξη σε άνδρα που κλώτσησε γαϊδούρι

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη μετά από καταγγελία και σύλληψη

Ποινική δίωξη για βάναυση μεταχείριση ζώου άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 55χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη το Σάββατο μετά από καταγγελία για κακοποίηση. Ο κατηγορούμενος εθεάθη σε παράδρομο του περιφερειακού σε περιοχή ευρύτερη του Βόλου να κλωτσά με τα πόδια του γαϊδουράκι στο κεφάλι.

Ο 55χρονος είχε δέσει από ειδική κατασκευή του αυτοκινήτου του δύο γαϊδουράκια και ένα πόνι και τα μετέφερε σε κτήμα.

Όταν σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι το ένα έπεσε και συρόταν στον δρόμο, σταμάτησε όμως αντί να βοηθήσει το ζώο, άρχισε να το χτυπά. Οι σκηνές φρίκης σοκάρισαν μάρτυρα που έτυχε να αντιληφθεί το περιστατικό.

Κατά τη μεταφορά το γαϊδουράκι έπεσε τρεις φορές κάτω και συρόταν στον δρόμο και το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του ήταν να το συνεφέρει κλωτσώντας το στο κεφάλι!

«Το ζώο έπαθε πανικό», ισχυρίζεται από την πλευρά του ο 55χρονος, που χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι μπορεί να το αποδείξει αυτό και με χαρτί από κτηνίατρο και ζήτησε αναβολή της δίκης. Για τις κλωτσιές που έριχνε στο κεφάλι του άμοιρου ζώου, είπε ότι αυτό το έκανε για να το συνεφέρει, λέγοντας ότι έτσι κάνουμε και στους ανθρώπους όταν χάνουν τις αισθήσεις τους, τους ρίχνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο.

Το ζώο φοβήθηκε, έπαθε πανικό ή το μάτιασαν, πρόσθεσε ζητώντας από το δικαστήριο να του δώσει αναβολή. Η εισαγγελέας έδρας ζήτησε τότε την ενοχή του κατηγορουμένου όμως το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει αναβολή για την Παρασκευή. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε μετά από καταγγελία στο «100» από αυτόπτη μάρτυρα που λυπήθηκε το έρμο το ζώο. Σε κατάσταση αναστάτωσης ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε αναλυτικά τις σκηνές φρίκης που είδε με οργή και αγανάκτηση να διαδραματίζονται στην περιφερειακή οδό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 55χρονος έσερνε επί μέτρα το γαϊδουράκι όταν αυτό έχανε την ισορροπία του και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το αυτοκίνητο επειδή ο κατηγορούμενος ανέπτυσσε ταχύτητα καθώς ακολουθούσαν και άλλα ΙΧ. Ωστόσο, το πιο αποκρουστικό ήταν οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν όταν ο κατηγορούμενος σταμάτησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Να επισημανθεί ότι για τη βάναυση μεταχείριση ζώων ο κώδικας προβλέπει πέραν από ποινή φυλάκισης και επιβολή προστίμου το οποίο μπορεί να φθάνει και τις 5.000 ευρώ.

 

Πηγή: Ταχυδρόμος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις