Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Για εμάς, δεν υπάρχουν πολίτες και κοινωνίες δύο ταχυτήτων»

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Για εμάς, δεν υπάρ...

Περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων

Στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων περιόδευσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Ανδρέας Κατσανιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλούς φίλους του και να συνομιλήσει με πολίτες, ιδιαίτερα στις μακρινές και δυσπρόσιτες περιοχές του νομού Αχαΐας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Κατσανιώτης είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει η 7η Ιουλίου σε όλους τους Έλληνες, για μία μεγάλη αλλαγή στη χώρα που θα ευνοήσει ιδιαίτερα τους πολίτες των πιο μικρών και ευαίσθητων περιοχών. Μάλιστα, θυμήθηκε ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, δεν ήσαν λίγες οι φορές που απαιτήθηκαν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για να διευθετηθούν ζητήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν καν δημιουργηθεί.

«Στη νέα Ελλάδα που ξημερώνει σε λίγες μέρες, κανένας πολίτης δεν θα αισθάνεται β’ κατηγορίας και καμία τοπική κοινωνία δεν θα χρειάζεται να αγωνίζεται για τα αυτονόητα, όπως είναι για παράδειγμα ο χαρακτηρισμός των Καλαβρύτων ως… ορεινή περιοχή, ώστε να μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται ικανές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης τον χειμώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ επεσήμανε επίσης την κατάφωρη αδικία που έγινε με τον χαρακτηρισμό των σχολείων της Κλειτορίας ως μη δυσπρόσιτα και η οποία αποκαταστάθηκε ύστερα από τρεις δικές του παρεμβάσεις.

Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και για το μεγάλο παραγωγικό «όπλο» της περιοχής, δηλαδή την κτηνοτροφία, σημειώνοντας τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν ώστε η ελληνική κτηνοτροφία να αναπτυχθεί και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να πάψουν να αποτελούν τα μεγάλα θύματα μίας πολιτικής που δεν προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και δεν έχει καμία στρατηγική εξωστρέφειας για προϊόντα όπως η φέτα, που έχει τεράστια σημασία για την οικονομία των Καλαβρύτων.

«Δώσαμε πολλές μάχες στη Βουλή για την προστασία των Ελλήνων κτηνοτρόφων, του ελληνικού γάλακτος και της φέτας. Πέφταμε όμως διαρκώς επάνω σε μία κυβέρνηση που δεν είχε γνώσεις, δεν είχε καμία στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα. Και το αποτέλεσμα της πολιτικής της, δυστυχώς επιβάρυνε την ελληνική κτηνοτροφία. Αυτό όμως αλλάζει στις 8 Ιουλίου. Βάζουμε τέλος στα πειράματα και στην αδράνεια. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ’ εξοχήν κόμμα της υπαίθρου και το κατ’ εξοχήν κόμμα της Ευρώπης. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε και να είστε βέβαιοι ότι με τη στήριξή σας, θα αποτελέσω μία ισχυρή φωνή του τόπου μας στην επόμενη Βουλή και στην επόμενη κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας πως το μεγάλο του «στοίχημα» είναι να επιτευχθεί μία μεγάλη αναζωογόνηση της αχαϊκής υπαίθρου και οι πολίτες να μπορούν να παραμένουν στις πόλεις και τα χωριά τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν με απαισιοδοξία το μέλλον και χωρίς να φοβούνται τις συνθήκες επιβίωσης των οικογενειών τους".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις