Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης του...

Στα Καλάβρυτα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, η επέτειος της νικηφόρας μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του, που διεξήχθη την 24η Ιουνίου 1827 και σφράγισε την έκβαση του αγώνα της Παλιγγενεσίας και την απελευθέρωση του Γένους από την τετρακοσιόχρονη δουλεία.

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, σε συνεργασία με τον Καθηγούμενο και τους Μοναχούς της σεβάσμιας και ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Καλαβρυτινούς Συλλόγους, διοργάνωσε μια εντυπωσιακή εορτή, η οποία τα τελευταία χρόνια με την αναβίωση μετά από 40 χρόνια της ιστορικής Αναπαράστασης των γεγονότων, από την διασυλλογική ομάδα θεάτρου της Παγκαλαβρυτινής, σε σκηνοθεσία και με συμμετοχή του ηθοποιού Γιάννη Σταματίου, άφησε εντυπωσιασμένους τις εκατοντάδες των παριστάμενων.

Με το ξεκίνημα των εκδηλώσεων της ημέρας, το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου π. Ιερωνύμου και πλήθους Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, άπαντες μετέβησαν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου ο «οικοδεσπότης» Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας και οι Αδελφοί της Μοναστικής Κοινότητας προσέφεραν στους επισκέπτες μοναστηριακά κεράσματα.

Μπροστά στην παράταξη δεκάδων αρματωμένων των τμημάτων αναβίωσης που συμμετείχαν παρατεταγμένοι μπροστά στην είσοδο της Ιεράς Μονής οι Σεβασμιώτατοι Κοζάνης και Καλαβρύτων, η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ Σία Αναγνωστοπούλου, οι Δήμαρχοι κ Λαζουράς και κ Παπαδόπουλος, οι συντονιστές και πλήθος κόσμου κατέβηκαν στο προαύλιο της Ιεράς Μονής όπου ακολούθησε το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων.

Αρχικά με τις βραβεύσεις των παιδιών του Μαθητικού διαγωνισμού για το 1821  και στη συνέχεια  από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, διά του προέδρου του, κ. Αθανασίου Σταματελόπουλου, ο οποίος επέδωσε τιμητικές πλακέτες τόσο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία και την Πατρίδα, όσο και στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου π. Ιερώνυμο για την υποστήριξη των προσπαθειών με σκοπό τη διάσωση της ιστορικής μας ταυτότητας. Βραβεύτηκε επίσης από την Παγκαλαβρυτινή και την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου για την τεράστιας συνεισφορά του στην προσπάθεια αναβίωσης του Δημάρχου Καλαβρύτων κ Λαζουρά από τον Σεβασμιώτατο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Ακολούθησε η αναπαράσταση της προετοιμασίας και της μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ από τη Διασυλλογική Ομάδα Θεάτρου της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως .

*Με στοιχεία και φωτογραφίες από Kalavrytanews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις