Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαθητές & εκπαιδευτικοί του Πειραματικού Γυμνασίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+

Πάτρα: Μαθητές & εκπαιδευτικοί του Π...

Η όλη εμπιερία απου αποκόμισαν παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου

«Ξεκίνησα με μια συμμαθήτρια και δύο καθηγήτριες και επέστρεψα με φίλους από όλες τις γωνιές της Ευρώπης», κάπως έτσι αποτύπωσε ένας μαθητής του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΓΠΠ) την εμπειρία του από την εκπαιδευτική επίσκεψη στην οποία συμμετείχε, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ που υλοποιούνται στο Σχολείο.

Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου που συμμετείχαν στα προγράμματα «Kulturkiosk II: Von Schülern für Schüler» (Από μαθητές για μαθητές) και «Ausgewähltes Virtuelles Europa» (Επιλεγμένη Εικονική Ευρώπη), τα οποία υλοποιούνται στο ΠΓΠΠ, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις μετακινήσεις και τη συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας με Ευρωπαίους συμμαθητές τους.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Βασίλειος Σχοινάς, το Σχολείο επιδιώκει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μέσα από τα Προγράμματα αυτά, με στόχο να διασφαλιστεί το ειρηνικό μέλλον των νέων ανθρώπων της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε όλη η πορεία των Προγραμμάτων με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιό τους.

Η συντονίστρια, κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα, έδειξε αναλυτικά, μέσα από βίντεο όλη την τεχνογνωσία που μετέφεραν οι μαθητές του Σχολείου σε Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη χρήση εξειδικευμένων διδακτικών εφαρμογών (επαυξημένης πραγματικότητας – Augmented Reality METAVERSE, SUTORI, MYSIMPLESHOW κλπ) μέσα από την εφαρμογή τους σε διδακτικά σενάρια.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η τέως Διευθύντρια του Σχολείου και νυν ΣΕΕ μαθηματικών, κ. Αθ. Μπαλωμένου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις