Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου στο πλοίο της Greenpeace

Ο εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου ...

Με φόντο τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Μία εντυπωσιακή εναέρια performance έκανε η και extreme aerial dancer Κατερίνα Σολδάτου πάνω στο κατάρτι του καραβιού της Greenpeace που είχε αγκυροβολήσει για λίγες μέρες στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα.

Το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior  πραγματοποιεί αυτό το διάστημα μία σειρά δράσεων στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή πολιτών και καλλιτεχνών, και στέλνει με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υιοθετήσουν ευρωπαϊκό στόχο για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως το 2050.

Η Κατερίνα Σολδάτου με φόντο τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου έστειλε το δικό της μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη άμεσης υιοθέτησης κλιματικής πολιτικής ευθυγραμμισμένης με τις δραματικές υποδείξεις της επιστήμης. 

"Με τη συνεργασία αυτή, κατάλαβα ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν με πάθος και ενέργεια για την προστασία του πλανήτη μας, τόσο πιο δυνατά ακούγεται το μήνυμά μας. Δεν υπάρχουμε μόνο εμείς στον πλανήτη, υπάρχουν και άλλοι μετά από εμάς. Δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να καταστρέφει τον πλανήτη και το κλίμα μας”, δήλωσε η Κατερίνα Σολδάτου.

 

Οι εικόνες που χάρισε η Κατερίνα Σολδάτου από το κατάρτι του πλοίου είναι εντυπωσιακές
Συνάντηση για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις στην Πάτρα

Κατά τη διάρκεια παραμονής στην Πάτρα, οργανώθηκε στο πλοίο από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών, συλλογικοτήτων της πόλης αλλά και εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Σώστε την Ήπειρο”, με θέμα τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό Κόλπο και Ιόνιο και τη σύνδεσή τους με την κλιματική κρίση.

Μέσα από τη συζήτηση οι συμμετέχοντες κατέληξαν ομόφωνα στη συγκρότηση Πρωτοβουλίας  Συλλογικοτήτων και Πολιτών κατά των Εξορύξεων και της Κλιματικής Κρίσης στην Πάτρα, με στόχο την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της. Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια και καλεί πολίτες και φορείς να συμμετέχουν ενεργά, προκειμένου η κινητοποίησή τους να εντατικοποιηθεί τους επόμενους μήνες με στόχο το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο προς εταιρίες και κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της συζήτησης, πολίτες και συλλογικότητες της Πάτρας μαζί με την Greenpeace συμμετείχαν μπροστά από το Rainbow Warrior σε μία συμβολική δράση συμπαράστασης προς τους ακτιβιστές του αγγλικού γραφείου της Greenpeace που επί 11 ημέρες εμπόδισαν την πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων της BP από το να τοποθετηθεί στο προγραμματισμένο σημείο γεώτρησης στον Αρκτικό Κύκλο.

Παράλληλα, στην Πάτρα συγκροτείται Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και Πολιτών κατά των Εξορύξεων και της Κλιματικής Κρίσης, με στόχο την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Επόμενη και τελευταία στάση, η Κέρκυρα

Στις 21 και 22 Ιουνίου, το Rainbow Warrior, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Κέρκυρας. Στις 21 Ιουνίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και στις 22 Ιουνίου από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου, στις 21 Ιουνίου, από τις 17:00 ως τις 20:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι “Μαζί για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα” πάνω στο Rainbow Warrior, σχετικά με τα οφέλη των ενεργειακών κοινοτήτων και σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει στη χώρα.

Στις 22 Ιουνίου, οι πρωτοβουλίες από όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα μοιραστούν τη διεθνή εμπειρία σε σχέση με τον αγώνα που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στον κόσμο για να σταματήσει η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και ορυκτών καυσίμων, δεδομένου ότι η αντίστροφη μέτρηση της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει ξεκινήσει, ενώ οι συνέπειες σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο από τη λιγνιτική παραγωγή καταστρέφουν τα όνειρα των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight