Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η αξιοποίηση και διασφάλιση των θησαυρών της ελληνικής γης είναι εθνικό θέμα

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η αξιοποίηση και δι...

Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης αναφέρονται τα εξής: 

"«Σε εποχές όπου η αγροτική παραγωγή βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι ασθένειες, έχω επισημάνει πολλές φορές την αναγκαιότητα βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες μας να μην αισθάνονται απροστάτευτοι» υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στα γραφεία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Αποζημιώσεων στην Πάτρα.

Ο κ. Κατσανιώτης συνομίλησε με στελέχη του Οργανισμού για την πορεία των ελέγχων και των αποζημιώσεων, τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι απαιτείται μία συνολική αλλαγή φιλοσοφίας στο ζήτημα ασφάλισης της παραγωγής και των καλλιεργειών.

Σημείωσε ότι αναγκαία προϋπόθεση είναι η ενίσχυση του ΕΛΓΑ με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και η μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να επιτυγχάνεται ελαχιστοποίηση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων, ζήτημα που εξάλλου έχει αναδείξει πολλές φορές και μέσα από την κοινοβουλευτική δράση του κατά την προηγούμενη 4ετία, με αφορμή τις χαλαζοπτώσεις, τον παγετό, τις θεομηνίες και τις πυρκαγιές που έπληξαν την παραγωγή στην Αχαΐα.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Κατσανιώτης στην ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης της αγροτικής παραγωγής και από ασθένειες, θυμίζοντας τι συνέβη κατά την περσινή περίοδο με τον δάκο και την απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, αλλά και από την ίδια την εθνική οικονομία.

Ο βουλευτής μίλησε για «μία μεγάλη αλυσίδα λαθών, παραλείψεων, αδράνειας και ανικανότητας» που οδηγούν διαρκώς σε αδιέξοδα τους αγρότες, επισημαίνοντας την ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης για τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες, την αλλαγή των προϋποθέσεων ασφάλισης, αλλά και την ενεργοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρκετά εκ των οποίων έχουν αδρανοποιηθεί εξαιτίας της άγνοιας και ανικανότητας της απερχόμενης κυβέρνησης.

Υπογραμμίζοντας εκ νέου πως «η ανάπτυξη στη χώρα θα ξεκινήσει από την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα» ο Ανδρέας Κατσανιώτης πρόσθεσε: «Στη νέα εποχή ελπίδας και ανάπτυξης που θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να αλλάξουμε πολλά. Γιατί η αξιοποίηση και διασφάλιση των θησαυρών της ελληνικής γης είναι εθνικό θέμα. Και γιατί η πατρίδα δεν έχει την πολυτέλεια άλλων χαμένων χρόνων. Μετά από τέσσερα χαμένα χρόνια, φτάνει επιτέλους η ώρα που θα μπορέσουμε να δουλέψουμε με σχέδιο και σύγχρονο πνεύμα για μία καλύτερη Αχαΐα, σε μία καλύτερη Ελλάδα»." 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις