Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάρε την απόφαση επιτέλους

Πάρε την απόφαση επιτέλους

Του Στέλιου Ταταράκη

 

Είμαστε αναποφάσιστοι. Ως άνθρωποι δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση χωρίς να το σκεφτούμε πάνω από δέκα φορές το ίδιο θέμα με διαφορετικές εναλλακτικές ιδέες. Όταν μπει μα σκέψη στο μυαλό μας ξαφνικά αυτό αρχίζει και αναπαράγει άλλες τόσες μέσα σε δευτερόλεπτα και τότε δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε «πονοκέφαλος».

Η μια σκέψη φέρνει την άλλη και μετά όλα αυτά μαζί δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα του τύπου, να κάνω αυτό ή να μην το κάνω; Θα χάσω; Που θα βγει όλο αυτό; Αυτές οι ερωτήσεις που αρχίζουν να γυρίζουν και να μην βγάζουν νόημα, το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν ακόμα περισσότερο το μυαλό μας. Αρχίζουν να μας κουράζουν και το αποτέλεσμα είναι μηδέν, χάνουμε χρόνο με αυτή την διαδικασία. Αυτό το έχουμε δημιουργήσει εμείς όμως μπορούμε να το αποφύγουμε ή να το αλλάξουμε.

Όλα αυτά γίνονται διότι δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και δημιουργούμε σενάρια με το μυαλό μας που δεν είναι αληθινά  ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε. Το μυαλό μας, αυτό που κάνει είναι υποθέσεις, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ώστε να μας δώσει μια απάντηση διότι δεν γνωρίζει τη θα συμβεί στο μέλλον.

Αυτές είναι που δεν μας αφήνουν να πάρουμε την απόφαση που χρειαζόμαστε. Εφόσον δεν γνωρίζουμε την συνέχεια δεν είναι καλό να σκεφτόμαστε και να λέμε ίσως πάει έτσι ή ίσως πάει αλλιώς. Το πολύ να φάμε τα μούτρα μας ή μπορεί να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, κανείς δεν ξέρει. Ο μόνος τρόπος να μάθουμε είναι να αρχίσουμε δράση και μετά από αυτό θα μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται.

Όταν παίρνουμε μια απόφαση το κάνουμε για το καλό μας χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αυτό που γνωρίζουμε είναι οι υποθέσεις που κάνουμε με το μυαλό μας και αυτές δεν μπορούν να πούνε την αλήθεια. Το θέμα με αυτό είναι πως μπορεί να κάνουμε λάθος υποθέσεις και να έχουμε ένα λάθος αποτέλεσμα διότι οι υποθέσεις δεν είναι η πραγματικότητα, γι’ αυτό όταν έχουμε μια ιδέα ή μια σκέψη το καλύτερο είναι να μην το γυρίζουμε για πολύ στο μυαλό μας, ας κάνουμε την αρχή και στην τελική ας πάρουμε το μάθημα που θα μας προσφέρει αυτή η εμπειρία.

Ας ξέρουμε πως μετα από το κάθε τι που κάνουμε βγαίνουμε πιο σοφοί. Τέλος όλοι θέλουν να ακολουθούν ανθρώπους που περνούν αποφάσεις και τις τηρούν και όχι ανθρώπους που αλλάζουν κάθε λίγο τα λόγια του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις