Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πρώην ΤΕΙ Πάτρας από το Αγρίνιο το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Στο πρώην ΤΕΙ Πάτρας από το Αγρίνιο το τ...

Άμεσα ανακοινώνεται και το πρόγραμμα σπουδών

Την μεταφορά του ΔΠΦΠ (Μηχανικών Περιβάλλοντος) στην Πάτρα προανήγγειλε στη συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου, κατά την επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στο Αγρίνιο, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Η Πρύτανης ξεκαθάρισε ότι το τμήμα θα μεταφερθεί στην Πάτρα, διευκρινίζοντας ότι όσοι φοιτητές είναι σε παράλληλα προγράμματα θα πρέπει να τα ολοκληρώσουν στο Αγρίνιο, «εκτός αν θέλουν να φύγουν για την Πάτρα».

Η μεταφορά του ΔΠΦΠ, προβλέπεται να γίνει στη συνοικία Κουκούλι της Πάτρας, σε χώρο του πρώην ΤΕΙ Πατρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο υπουργός τόνισε στους καθηγητές του ΔΠΦΠ ότι, «πλέον είστε Μηχανικοί Περιβάλλοντος και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει. Όποιος έχει την οποιαδήποτε αντίρρηση ας δει τις επιστημονικές σας εργασίες».

Έπειτα η Πρύτανης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το τμήμα για να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών, με τους καθηγητές να τη διαβεβαιώνουν πως αυτό θα διευθετηθεί πάραυτα.

Το θέμα των υποδομών απασχόλησε επίσης τους ομιλητές, με τον υπουργό και την Πρύτανη να σημειώνουν πως «το Μεσολόγγι από πλευράς υποδομών είναι σε καλύτερη μοίρα» και πως το Αγρίνιο χρειάζεται υποδομές άμεσα, με την κυρία Κυριαζοπούλου να αναρωτιέται «αν θα μπορούσε και η τοπική κοινωνία να συνδράμει» μιας και «το Αγρίνιο έχει… χρήματα».

Μάλιστα, από πλευράς του ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε πως «το κράτος θα μεριμνήσει για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για υποδομές στην πόλη».

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε επίσης πως μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί επίσημα με πόσους καθηγητές θα ενισχυθούν τα νέα τμήματα, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως «είναι λογικό η Πάτρα να πάρει περισσότερους».

Ο κ. Βαρεμένος όταν πήρε τον λόγο, ζήτησε από την Πρύτανη να αντιμετωπίσει τα νέα τμήματα σαν «το στερνοπούλι της» και να τα αγαπήσει, με την κυρία Κυριαζοπούλου να απαντά πως «ήδη τα έχει αγαπήσει αλλιώς δε θα… τραβούσε τόσα!».

Η Πρύτανης τόνισε πως με την πρωτοβουλία του Υπουργείου «η Αιτωλοακαρνανία αποκτά μια σχολή με δομή, που δε θα μπορεί εύκολα να την «κουνήσει» κανένας».

Οι καθηγητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στηρίζουν το σχέδιο της Πρυτανείας. Οι υποστηρικτές στις τάξεις των καθηγητών πάντως φαίνεται πως είναι λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια καθώς στην τελευταία ψηφοφορία η πρόταση για μεταφορά στην Πάτρα συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία, σε αντίθεση με παλαιότερες ψηφοφορίες όπου η πρόταση γινόταν σχεδόν ομόφωνα αποδεκτή.

*Με στοιχεία από agriniopress

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις