Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H απόλυση τον έκανε πυρ και μανία - Η απόφαση του δικαστηρίου Πατρών

H απόλυση τον έκανε πυρ και μανία - Η απ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η μανία για το αφεντικό που τον έδιωξε από τη δουλειά φαίνεται να άναψε φωτιές

Η εφιαλτική πύρινη νύχτα της 15ης Αυγούστου 2015, στα Λουσικά, ζωντάνεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Στο εδώλιο κάθισε ένας άνδρας από το Πακιστάν που αντιμετώπισε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας σε ποινή εξαετούς κάθειρξης κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στο κτήμα του αγρότη για τον οποίο εργαζόταν. Αγροτικά μηχανήματα, οικοσκευή, σανό και άλλα έγιναν στάχτη.

Μάλιστα στο κτήμα βρισκόταν κι άλλος εργάτης η ζωή του οποίου βρέθηκε σε κίνδυνο. Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες το δικαστήριο του επέβαλε την ίδια με το Πρωτόδικο Δικαστήριο. Αφέθηκε όμως ελεύθερος αφού είχε εκτίσει τον προβλεπόμενο χρόνο κάθειρξης.

Η πλευρά του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος που δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο κτήμα εξήγησε στο δικαστήριο πως ο λόγος που έφυγε ήταν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο εργοδότης του τον κακομεταχειριζόταν. Ανέφερε πως γι΄αυτό το λόγο βρισκόταν συχνά στο νοσοκομείο. 

 

 

«Έφυγα εξαιτίας των άθλιων συνθηκών»

Πάντως σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας άντλησε πετρέλαιο από το τρακτέρ που βρισκόταν στο κτήμα, το περιέλουσε και του έβαλε φωτιά η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κτήμα. Σύμφωνα με τον εργοδότη, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές στον χώρο.

 

Η πλευρά του εργοδότη

Ο εργοδότης του άνδρα εμφανίστηκε ενώπιων του δικαστηρίου πεπεισμένος ότι ο άνθρωπος που προσέλαβε ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο κτήμα του.  Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει προσέλαβε τον άνδρα όμως με το που επέστεψε στην Αθήνα ο εργαζόμενος τον κάλεσε για να του πει πως πονούσε και δε ήταν καλά. Ισχυριζόταν ότι τον πονούσε η κοιλιά του και πως προφανώς τον πείραξε το νερό. Αυτό συνέβαινε συνέχεια ώσπου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αποκαλύφθηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο φυσικά και γνώριζε ο εργαζόμενος.

Η πρόσληψη, η απόλυση, η εκδίκηση και το ανθρωποκυνηγητό

Για καιρό, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κτήματος, ο άνδρας μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που είχε στο κτήμα. Ο εργοδότης κάποια στιγμή αναγκάστηκε να τον απολύσει αφού χρειαζόταν ένα άλλο άτομο για να δουλέψει στο κτήμα.

Τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου κι ενώ βρισκόταν στην Ακράτα  τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο κτήμα. Το μυαλό του πήγε στον πρώην εργαζόμενο του ο οποίος σύμφωνα με τα όσα πιστεύει ο ιδιοκτήτης έβαλε φωτιά στο κτήμα για να τον εκδικηθεί. Σκέφτηκε πως προκειμένου να διαφύγει θα έπαιρνε το πρώτο πρωινό λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Αθήνα από την Πάτρα. Ήρθε λοιπόν στην Πάτρα και όταν έφτασε στο ΚΤΕΛ τον είδε μέσα στο λεωφορείο που ήταν έτοιμο να φύγει. Μόλις ο πρώην εργαζόμενος του τον είδε το έσκασε από την πίσω πόρτα του λεωφορείου. Τον κυνήγησε όμως δεν κατάφερε να τον πιάσει. Ο κατηγορούμενος μπήκε στο λεωφορείο από κάποια άλλη στάση όμως ο εργοδότης του ενημέρωσε την αστυνομία και συνελήφθη κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις