Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ξεχάστε ότι ξέρατε για το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο: Πλέον θα φιλοξενεί αυστηρά 1063 θεατές ανά παράσταση

Ξεχάστε ότι ξέρατε για το Αρχαίο Ρωμαικό...

Όσο για την ευθύνη έγκρισης πραγματοποίησης εκδηλώσεων στο χώρο θα την έχει η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων

Νέα δεδομένα από το φετινό καλοκαίρι θ’ ισχύσουν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας και ήδη όσοι πήγαν στις πρώτες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον επιβλητικό αυτό χώρο όπως η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019, αντιλήφθηκαν αυτές τις αλλαγές.

Κατ’ αρχάς όπως είπε και ο Ανδρέας Ανδριόπουλος του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, πια η χωρητικότητα του Αρχαίου Ωδείου μειώθηκε στα 1063 άτομα (για την ακρίβεια) και οι θέσεις θα είναι σειρά παρά σειρά με το κύριο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο γεγονός αν γίνει κάτι να υπάρχει η δυνατότητα οδού διαφυγής από τα μπροστινά διαζώματα.

Έτσι παύουν τα φαινόμενα του να μπορεί να κάτσει κάποιος όπως και όπου θέλει ή να μπορεί να απλωθεί συχνά εις βάρος των θεατών που κάθονται μπροστά ή δίπλα. Βέβαια από την άλλη η μείωση του αριθμού των θεατών ενδεχομένως να προβληματίσει θιάσους και σχήματα μιας και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης περισσότερων εισιτηρίων.

Την ίδια ώρα γνωστές απαγορεύσεις όπως οι γυναίκες να μην φορούν στο χώρο του μνημείου τακούνια, οι θεατές να μην καπνίζουν ή να αφήνουν απορρίμματα ή να κολλούν τσίχλες στα μάρμαρα (από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει κάποιος να καθαρίσει μετά) ισχύουν και θα πρέπει να τηρούνται.

Στο Αρχαίο Ωδείο όπως είδαμε και το προηγούμενο διάστημα, έγιναν και κάποιες βελτιωτικές, στερεωτικές εργασίες ενόψει του καλοκαιριού ενώ τέλος όπως ειπώθηκε, την ευθύνη για το μνημείο και την έγκριση πραγματοποίησης εκδηλώσεων στο χώρο θα την έχει πλέον η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων και όχι κεντρικά το ΚΑΣ που θα ασχολείται πια με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που ανήκουν στην UNESCO όπως η Πνύκα, το Ηρώδειο, κ.α.   

Kείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture