Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η μπουκαμβίλια "έπνιξε" το παλιό αρχοντικό στην οδό Αμερικής (ΦΩΤΟ)

Η μπουκαμβίλια "έπνιξε" το παλ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Αποκάλυψη μετά τις εργασίες στον κήπο

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού γίνονται σε ένα άγνωστο αρχοντικό της Πάτρας.

Πίσω από το γήπεδο της Παναχαϊκής, στην οδό Αμερικής, μεταξύ Ισιδώρου και Θεοδότου, θαμμένο μέσα στο πράσινο, υπάρχει ακόμα ένα παλιό αρχοντικό.

Μεταπολεμικά, οι πιτσιρικάδες τη διέσχισαν «κόβοντας δρόμο» (ο περίφημος δρόμος με τους φοίνικες - κάποιοι ελάχιστοι υπάρχουν ακόμα) για να πηγαίνουν για μπάνιο μεταξύ Μίσκο και Ρομάντζας.

Πολυιδιοκτησία έχει τη φήμη παλιού θερινού βασιλικού καταλύματος. Διαθέτει εντυπωσιακή είσοδο με σκάλα και κήπο με φοινικόδεντρα, το φυτό των πλουσίων της εποχής.

Εδώ και πολλά χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είναι ακατοίκητη. Κάποιοι θυμούνται μερικά χαρακτηριστικά πάρτι εκεί!

Ιδιοκτησία Κούρου - Ηλιόπουλου, λοιπόν, αγορασμένη επί εποχής Βασιλέως Γεωργίου Β΄ για ίσως και πάνω από 3.000 λίρες, κατά πληρφορίες ανήκε στον γνωστό σταφιδέμπορα Φραγκόπουλο (που δολοφονήθηκε στην οδό Γεροκωστοπούλου). Στην Κατοχή επιτάχτηκε από τους Γερμανούς.

Πριν από χρόνια ο Σπυρίδων Κούρος το δώρησε σε Ιδρυμα και από κει τελικά βρέθηκε στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου, που μετά από οχλήσεις των γειτόνων προέβη στις εργασίες καθαρισμού.

Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε ο καθαρισμός του κήπου, κόπηκαν πολλοί θάμνοι, κλαδεύτηκαν δένδρα και φάνηκε το πνιγμένο από τη μπουκαμβίλια σπίτι!

Ευδιάκριτο το σπίτι στα 1978, από αγώνα ...

Ευδιάκριτο το σπίτι στα 1978, από αγώνα της Παναχαϊκής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις