Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε για «ανθρωποφαγία» χωρίς τέλος

H Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε για «ανθρωπ...

Για τις μετατάξεις είπε πως είναι 64 υποθέσεις που είχαν δρομολογηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο

Η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Κώστα Αλατζά και Μάνο Νιφλή, το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2019.

Η Σία Αναγνωστοπούλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι δημιουργήθηκε ανθρωποφαγία που πρέπει να σταματήσει θέτοντας το ερώτημα αν είμαστε ή όχι υπέρ της κινητικότητας; Η ανθρωποφαγία δεν έχει τέλος.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στις υποθέσεις μετατάξεων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα είπε πως «είναι 64 υποθέσεις που είχαν δρομολογηθεί από τον Φεβρουάριο και πως για τις 32 από αυτές η διαδικασία έχει τελειώσει με τη δημοσίευση ΦΕΚ». Για τον χρόνο δημοσιοποίησης των διαδικασιών μετάταξης σχολίασε ότι «ξεσπάει μια ιστορία για μια υπόθεση που είναι σε διαδικασία εκτέλεσης. Αν υπήρχε πρόβλημα έπρεπε ευθύς εξαρχής να εντοπιστεί το πρόβλημα αυτό» ενώ υπογράμμισε ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού σταμάτησαν οι διαδικασίες. Και πρόσθεσε ότι «σε μια χώρα που έχουμε μια οικογένεια που κυβερνάει τον τόπο για 50 χρόνια, επομένως διαθέτει τους μηχανισμούς ελέγχου της εξουσίας, κάποιος άλλος από τη ΝΔ για παράδειγμα, πόσο εύκολο είναι να εκλεγεί, έχει τον μηχανισμό, τα δίκτυα αναπαραγωγής της εξουσίας;»

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι «μπορούν να μπουν ασφαλιστικές δικλείδες, πρέπει να γίνεται πάρα πολύ αυστηρή επιλογή βάσει προσόντων, να ελέγχονται τα κριτήρια που τίθενται και αν τηρούνται, αν κάποιος διαπιστώσει ότι το τάδε βιογραφικό δεν συνάδει με τη θέση, τότε να μην προχωρά».

Αναφορικά με την απόφαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να μην είναι υποψήφια τις εκλογές είπε: «σεβόμουν και σέβομαι την κυρία Χριστοδουλοπούλου και η εκτίμηση μου μετά την απόφασή της μεγαλώνει στο πρόσωπό της. Την τιμώ για αυτό».

Για το ότι η ΝΔ επέλεξε να μην είναι παρούσα στη Βουλή, είπε ότι το κράτος έχει συνέχεια και η πολιτική έχει συνέχεια, υπήρχαν θέματα που έπρεπε να δρομολογηθούν.

Η Σία Αναγνωστοπούλου έθεσε τέλος, συγκεκριμένα ερωτήματα στη ΝΔ:

•             Πρέπει ή όχι να λειτουργεί η Βουλή μέχρι να θυροκολληθεί το διάταγμα προκήρυξης των εκλογών;

•             Οι συμβασιούχοι να μείνουν στον αέρα επειδή η ΝΔ δεν θέλει να νομοθετεί;

•             Η ΝΔ θέλει να μην γίνεται τίποτα προς το συμφέρον της κοινωνίας;


webtv.ert.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις