Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Δημήτρης Πιατάς: "Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Μάρκο Σεφερλή"

Δημήτρης Πιατάς: "Εκτιμώ ιδιαίτερα ...

Ο Δ. Πιατάς πάει φέτος στην Επίδαυρο με τραγικό ρόλο, αυτόν του Ήφαιστου στην παράσταση "Προμηθέας" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο δημοφιλής κωμικός κατά βάση ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς θα αναμετρηθεί το φετινό καλοκαίρι με έναν τραγικό ρόλο, αυτόν του Ήφαιστου στην παράσταση «Προμηθέας» του Αισχύλου που θα ανεβάσει στις 9 και 10/8/2019 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την Κάθριν Χάντερ στον βασικό ρόλο και τον Σταύρο Τσακίρη να σκηνοθετεί.

Ο Δημήτρης Πιατάς μίλησε στο Vice και είπε πως δεν έχει απωθημένα και πως εκτιμά τον Μάρκο Σεφερλή. Επίσης σε πολιτική ερώτηση, απήντησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αντιμνημονιακά και μετά έδωσε τα πάντα στο μνημόνιο».

Ο πάντα ευγενής και χαμογελαστός Δημήτρης Πιατάς ερωτώμενος για τον Προμηθέα Δεσμώτη που ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είπε στο vice.com, «είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του καλοκαιρινού φεστιβάλ Επιδαύρου το ίδιο το έργο. Είναι Αισχύλος, είναι Προμηθέας Δεσμώτης, ένα έργο το οποίο με κάποιο τρόπο είναι αυτό που εγκαινίασε την παρουσία της αρχαίας τραγωδίας στην Ελλάδα. Ο Σικελιανός το είχε πρωτοανεβάσει προπολεμικά σε μία συγκλονιστική παράσταση στους Δελφούς.

Διασώθηκε οπτικά και είναι συγκλονιστικό. Με αυτό έκανε το ντεμπούτο της η Αρχαία τραγωδία στην απελευθερωμένη Ελλάδα και δίνει το πρώτο της στίγμα τί θα μπορούσε να κάνει η κουλτούρα και ο πολιτισμός και η εντρύφηση στους προγόνους μας. Όχι με μία προγονοπληξία μόνο -γιατί αυτό υπάρχει και είναι λογικό να υπάρχει- αλλά με το τί έχει να πει ένα κείμενο το οποίο γράφτηκε πριν τόσα χρόνια, στο σήμερα».

Ακόμα ο Δημήτρης Πιατάς ανέφερε πως «ο Σταύρος Τσακίρης με εμπιστεύεται σε μία παράσταση όπου πρωταγωνίστρια είναι μία τεράστια ελληνοαμερικανίδα "συνάδελφος" ηθοποιός. Και βάζω τα εισαγωγικά γιατί είναι τεράστια έχει δουλέψει δίπλα στον Πίτερ Μπρουκ, είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο. Και πρώτη φορά γυναίκα θα παίξει τον Προμηθέα. Μόνο που η Κάθριν Χάντερ, το τεράστιο όνομα που έχει κάνει στον Ευρωπαϊκό θεατρικό χάρτη το έκανε παίζοντας σε αντρικούς ρόλους. Οπότε προστίθεται ένας ακόμα ανδρικός ρόλος και δημιουργεί μία παράσταση η οποία έχει μία καινούργια ματιά».

Στο ερώτημα πώς θα ήταν ένας ιδανικός Yπουργός Πολιτισμού, ο Δημήτρης Πιατάς είπε πως «θεωρώ ότι το DNA της χώρας μου πάει κόντρα σε ό,τι έχει σχέση με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Προσφέρω στον εαυτό μου και στην παρέα μου. Αυτό ισχύει και είναι τραγικό. Οι εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν στον χώρο μου και αυτό είναι και το παρήγορο. Διεκδικώ έναν Μαρλώ σε μία χώρα που αν μη τι άλλο ως Υπουργός Πολιτισμού του Ντε Γκωλ, έκανε το Παρίσι Πόλη του Φωτός μετά τον πόλεμο. Ήταν άνθρωπος όλων των διανοούμενων και όλων των λογοτεχνών, κόντρα στην τρέχουσα κατάσταση. Δεν είναι τυχαία ότι όλη η Αριστερά που διώχθηκε από την Ελλάδα, θριάμβευσε στο Παρίσι. Η Αριστερή διανόηση εννοώ».

Τέλος για τον Μάρκο Σεφερλή, ο Δ. Πιατάς είπε στο vice.com, «τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Μάρκος Σεφερλής. Το λέω ειλικρινά. Δεν κάνει καμία βαθιά κωμωδία, κάνει τη φάρσα, αυτό που πρωτογενώς είναι η κωμωδία. Η κωμωδία δεν έχει αναζητήσεις. Έχει μία τούρτα στο πρόσωπο του ήρωα και τίποτα άλλο».

Φωτ. Μαριλένα Αναστασιάδου, από το Φεστι...

Φωτ. Μαριλένα Αναστασιάδου, από το Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight