Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μεγάλα έργα που παίρνουν μπροστά σε Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα

Τα μεγάλα έργα που παίρνουν μπροστά σε Α...

Τρέχουν να προλάβουν

Οι πρόωρες εκλογές του Ιουλίου φέρνουν ανατροπές στην εξέλιξη διαγωνισμών και έργων καθώς το επίκεντρο μεταφέρεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και λιγότερο στα έργα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες ημερομηνίες για σειρά από έργα, είτε για να δημοπρατηθούν είτε για να ξεκινήσουν. Αν ξεκινήσουμε από τα σιδηροδρομικά έργα, πριν τις εκλογές έχουν καλεστεί οι ανάδοχοι για να υπογράψουν τα έργα Ισθμός-Λουτράκι και τις νέες γέφυρες στο Γαλλικό Ποταμό.

Για μετά τις εκλογές θα δούμε τις υπογραφές για τα έργα ηλεκτροκίνησης στο Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, όπου ανάδοχος και στα δύο είναι η ΑΚΤΩΡ.

Στα μεγάλα οδικά έργα, ερωτηματικό αποτελεί αν θα προλάβουν τις εκλογές οι 2 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος με ανάδοχο την Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών (συμφερόντων Καλογρίτσα) ενώ ανάλογα με την απόφαση του ΣτΕ και οπωσδήποτε μετά τις εκλογές πάει η τελευταία εργολαβία με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το ίδιο ισχύει και για την εργολαβία-σκούπα του Άκτιο-Αμβρακία που είναι επίσης δικαστικά μπλοκαρισμένη. Σε αυτή ειδικά την περίπτωση εκτίμηση της αγοράς είναι πως για να φτάσουμε σε υπογραφές θα περάσουν αρκετοί μήνες και πιθανότατα θα γίνει το 2020. Ανάδοχη είναι η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.

Ερωτηματικό αποτελεί και ο διαγωνισμός του ΟΛΠ για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας που είναι επίσης μπλοκαρισμένος δικαστικά και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει η εκδίκαση στο ΣτΕ, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η απόφαση του. Εκεί το μπλόκο προήλθε από την προσφυγή κατά των όρων του διαγωνισμού για το έργο των 136εκατ.ευρώ.

Βέβαια για τα πολύ μεγάλα έργα του ΒΟΑΚ αυτά είναι σε πρώιμη φάση, ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια επίσης μετακυλίεται μετά τις εκλογές, η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας έχει χρόνο μπροστά της ενώ μόλις προκηρύχθηκε ως ΣΔΙΤ ο άξονας Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη.

Τέλος, είναι και ο μεγάλος διαγωνισμός προμήθειας για τα 750 αστικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πέφτει πάνω στην εβδομάδα των εκλογών και το κάνει σχετικά επίφοβο για το αν θα πραγματοποιηθεί ή θα μετακινηθεί χρονικά για μετά τις εκλογές.

 

Πηγή: ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις