Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πριν το κάνεις κάνε κάτι άλλο πρώτα

Πριν το κάνεις κάνε κάτι άλλο πρώτα

Του Στέλιου Ταταράκη

Υπάρχει μια απόσταση που χωρίζει τη γνώση από την πράξη. Η απόσταση αυτή έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι δεν χτίζουμε τον εαυτό μας όπως εμείς θέλουμε, ενώ ακούμε τους άλλους γύρω μας οι οποίοι δεν γνωρίζουν πολλές περιπτώσεις και όμως το παίζουν ειδικοί στο θέμα. Σε όλη την διάρκεια της ζωής μας παίρνουμε γνώση για πρακτικά θέματα, για το πως θα κάνουμε το ένα ή το άλλο, όμως αυτό που δεν παίρνουμε είναι γνώση που θα μας βοηθήσει να βγούμε από μια δύσκολη ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση.

Ως άνθρωποι αντιμετωπίζουμε περισσότερα προβλήματα με την ψυχολογία μας και τον εαυτό μας πάρα με τα πρακτικά θέματα που ασχολούμαστε, αυτό συμβεί διότι όλα περνάνε από το μυαλό και εάν το μυαλό δεν θέλει τότε το σώμα δεν μπορεί να κάνει πολλά. Αυτό είναι που παίρνει όλες τις αποφάσεις και το σώμα μετά ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να χτίσουμε την ψυχολογία μας και το σύστημα το οποίο να μας επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε αυτό για βοήθεια και αποφυγή λαθών.

Προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να αρχίσει να κάνει πράξεις και να αρχίσει τη δράση αλλά μόλις έρχεται το πρώτο πρόβλημα κάνουμε πίσω. Για αυτό ευθύνεται ότι πριν από όλα δεν έχουμε μάθει τα βασικά, πως θα πρέπει να αντιδράσουμε σε αναποδιές ώστε την επόμενη στιγμή να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε και όχι να τα παρατήσουμε.

Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος ίσως να ακούγεται περίεργη ιδέα αλλά ένα σύστημα πάντα βοηθάει να γίνονται τα πράγματα καλύτερα. Το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει κάποια βιβλία που μας βοηθάνε και μας αρέσουν ή κάποια βίντεο ή μια κουβέντα με ένα σύμβουλο ή μπορεί και όλα αυτά μαζί. Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο, αυτό που χρειάζεται είναι να είναι βοηθητικό και να μπορούμε να το συμβουλευτούμε στα δύσκολα. Δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία η δημιουργία ενός συστήματος αλλά η βοήθεια που θα μας δώσει είναι καθοριστική πολλές φορές.

Οι καλύτερες εταιρίες και όσοι θέλουν να γίνουν καλύτεροι φτιάχνουν σύστημα. Το δημιουργούν ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα, να ξέρει ο καθένας την δουλειά του και για να μπορούν αυτοί που την διοικούν να ασχοληθούν περισσότερο με το πως θα γίνουν ακόμα καλύτεροι. Όταν βάζεις το σύστημα σε δράση μπορείς να ασχοληθείς και με άλλα θέματα διότι η διαδικασία γίνεται πιο απλή. Το ίδιο συμβαίνει με τους ανθρώπους, για να γίνουμε καλύτεροι η δημιουργία ενός συστήματος είναι κάτι που θα βοηθήσει στην εξέλιξή μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις