Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσιάζει η τοιχογραφία στην πολυκατοικία της Φαβιέρου

Εντυπωσιάζει η τοιχογραφία στην πολυκατο...

Από τον Γερμανό καλλιτέχνη ECB στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας

Το  Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας - ArtWalk, παραδίδει στην πόλη μια ακόμα τοιχογραφία!Πιο συγκεκριμένα η πέμπτη τοιχογραφία για φέτος ολοκληρώθηκε! Ο διάσημος Γερμανός καλλιτέχνης Hendrik Beikirch, γνωστός και ως «ECB», εργάστηκε για 6 ημέρες με πυρετώδεις ρυθμούς για να παραδώσει στην Πάτρα μία ακόμα μεγάλου μεγέθους τοιχογραφία. Τον τοίχο στην οδό Φαβιέρου 19, κοσμεί πλέον ένα από τα χαρακτηριστικά πορτραίτα του με τις εντυπωσιακές αντιθέσεις!

Κάθε μία από τις φιγούρες του ECB έχει μια ιστορία να μας αφηγηθεί. Στα έργα του συναντά κανείς γνήσιους απλούς χαρακτήρες, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο συναρπαστικοί μέσα από την ανωνυμία τους. Η περιορισμένη παλέτα χρωμάτων και οι εντυπωσιακές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τα πορτραίτα του, υπογραμμίζουν την ευαισθησία των υποκειμένων του, ενώ η κλίμακα αυτών των έργων προσκαλεί τον περαστικό να εξετάσει τη σχέση μεταξύ ατόμου και κοινωνίας, θεατή και υποκειμένου.

Οι τοιχογραφίες του δεν αποτελούν μόνο παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο. Είναι οι σιωπηλοί μας σύντροφοι μέσα στην πόλη.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ECB, είναι η: http://hendrikbeikirch.com/.

Η τοιχογραφία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη: της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και του Goethe - Zentrum Patras.

Τo ArtWalk 4 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την θερμή βοήθεια των ελληνικών εταιριών & μεγάλων χορηγών:

την εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων Χρυσανθόπουλος Α.Ε. και  την βιομηχανία χρωμάτων VECHRO και με την θερμή βοήθεια του χορηγού οπτικοακουστικών μέσων: την εταιρία Μediamarkt.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight