Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θάνος Δούρος: Φτάσαμε στην τελική ευθεία, λίγο πριν το φώτο-φίνις. Την Κυριακή αποφασίζουμε

Θάνος Δούρος: Φτάσαμε στην τελική ευθεία...

Ο Θάνος Δούρος είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ΣΠΙΡΑΛ

Φτάσαμε στην τελική ευθεία, λίγο πριν το φότο-φίνις. Την Κυριακή αποφασίζουμε για τον τόπο μας και το Ευρωκοινοβούλιο βεβαίως. Μια εκλογική διαδικασία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κρίσιμη-όχι περισσότερο πάντως από την προηγούμενη ούτε λιγότερο από την επόμενη.

Κούρασαν οι υπερβολές, οι φανατισμοί και οι πολώσεις. Κοινό νου απαιτεί η επιλογή μας, όπως ακριβώς η διοίκηση του δήμου.

Για τις εκλογές του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης (Δήμο), να αναφέρω ότι η κλεισθενική λογική ή αλλιώς η απλή αναλογική επιβάλλει την πολυσυλλεκτικότητα στο δημοτικό συμβούλιο και αποφάσεις χωρίς αυτοδυναμία διοίκησης στο εκάστοτε συμβούλιο. Αποτελεί άραγε αυτό απειλή η ευκαιρία; Μένει να το δούμε στην πράξη.

Προϋπόθεση για την παραγωγής έργου από τη νέα δημοτική αρχή είναι η προσθήκη στο δημόσιο διάλογο πρακτικών συνεννόησης, συνεργασίας και συνέχειας, που τόσο έχουν λείψει. Πρακτικών που υπηρετούνται από ανοιχτά μυαλά και αντιλήψεις, πολίτες-και όχι πολιτικούς- ενεργούς και απαλλαγμένους από κομματικές ή άλλες κατευθύνσεις.

Με πράο αλλά αποφασιστικό λόγο που πηγάζει από τη γνώση και την πίστη στις δυνατότητες του ανθρώπινου παράγοντα. Πολίτες των οποίων κοινό ενδιαφέρον και γνώμονας είναι το καλό της πόλης μας, με φρέσκιες ιδέες, εναλλακτικά σκεπτόμενους.

«Μέγιστο δικαίωμα και ύψιστο καθήκον» λοιπόν στη  δημοκρατία μας, όπως εύστοχα ανέφερε ο συνυποψήφιος Στάθης Πολίτης, είναι η προσέλευση στις κάλπες την Κυριακή 26 Μαΐου.  

Για τους νέους, για το ανέκφραστο κομμάτι της πόλης, για όσα αναζητά ένας σύγχρονος Δήμος και για όλα τα παραπάνω, υπάρχει μια υποψηφιότητα που όχι μόνο «ανοίγεται» στην πόλη τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά ήρθε για να μείνει.

 

Θάνος Α. Δούρος

Ελεύθερος επαγγελματίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων με το «Σπιράλ».-Πέτρος Ψωμάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις