Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η επιχειρηματική εμπειρία στις νέες γενιές

Η επιχειρηματική εμπειρία στις νέες γενιές

Του Στέλιου Ταταράκη

Με τον κ. Μελά βρισκόμασταν στον ίδιο χώρο σε μια ενημερωτική εκδήλωση που έκανε η εταιρία του. Είχα ακούσει μερικά πράγματα για τον ίδιο και τις δραστηριότητές του.

Είπα μέσα μου, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ανθρώπου για να μπορεί να μιλήσει και να δώσει μέσα από την εμπειρία του στις νέες γενιές ώστε να αρχίσουν να δημιουργούν, να ρισκάρουν, να  μη φοβούνται, όπως δηλαδή έκανε και αυτός.

Χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά τον πλησίασα και του μίλησα.

Με την πρώτη πρόταση που μου είπε κατάλαβα πως είχα μπροστά μου ένα επιχειρηματία που δεν έχει κάνει και λίγα. Η εμπειρία και τα τόσα χρόνια μέσα στις επιχειρήσεις δεν κρυβόντουσαν αφού αμέσως μπόρεσε να καταλάβει πολλά για εμένα μόνο με μια ματιά. Του ζήτησα λοιπόν να του κάνω κάποιες ερωτήσεις για την μέχρι τώρα πορεία του, πως άρχισαν όλα και τι είναι αυτό που τον έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα.

Τον ενημέρωσα πως όλα αυτά θα τα δημοσιεύσω σε ένα άρθρο για μπορούν να το δουν και άλλοι που ίσως ταυτιστούν ή μπορέσουν να βρουν απαντήσεις σε κάποιες δίκες τους ερωτήσεις. Αμέσως αυτό που μου είπε χαμογελώντας και αστειευόμενος ήταν  «ψάχνεις για μασημένη τροφή;»

Χαμογελώντας του απάντησα πως θέλω να ακούσω και να μάθω πως έκανε ότι έκανε διότι η πορεια του είναι αξιοζήλευτη, η απάντηση μου «εάν αυτό που ζητάω είναι μασημένη τροφή, τότε ναι αυτό θέλω».

Μου είπε να του στείλω τις ερωτήσεις στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ώστε να έχει την ηρεμία και τον χρόνο του να της απαντήσει και αυτό έκανα.

Λίγα πράγματα για το ποιος είναι ο Μελάς Γιαννιώτης. Είναι δημιουργός, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Ιντερσαλόνικα. Ίδρυσε αυτόν τον όμιλο από το μηδέν το 1978 και έχει μια ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και οκτώ βιβλίων.

- Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις ή να το κάνεις για τα λεφτά;

«Και τα δυο ανάλογα»

- Χρειάζεται γερό στόμαχι ο τομέας των επιχειρήσεων;

«Μια επιχείρηση και αυτός ο κόσμος χρειάζεται γερό στομάχι και δυνατά νευρά»

- Τι σημαίνει για εσάς η ομάδα;

«Η ομάδα είναι πολύ σημαντική για εμένα, επίσης να φτιάξεις μια ομάδα η οποία θα βάζει και θα πηγαίνει γκολ και όχι να κάνει ντρίπλες»

- Πως επιλέγετε την ομάδα σας;

«Με την καταλληλότητα, μέσα στην ομάδα μου θέλω να έχω τους κατάλληλους που θα πάνε την εταιρία μπροστά»

Βάζετε στόχους; Χρειάζεται να βάζει κάνεις στόχους;

«Ναι, είναι πολύ σημαντικό να βάζεις στόχους βραχυπρόθεσμους και μακροχρόνιους ώστε να ξέρεις κάθε φορά προς τα που πας»

- Πως βιώνετε τον ανταγωνισμό;

«Με τις ιδέες μου»

- Χρειάζεται να έχεις πάθος;

«Παν μέτρον άριστον!»

- Δουλεύετε με τον εαυτό σας; Πχ. Διάβασμα βιβλίων, σεμινάρια, συμβουλευτική;

«Πάντοτε! Είναι σημαντικό να δουλεύεις με τον εαυτό σου με όποιο τρόπο σε κάνει παραγωγικό»

- Ρισκάρατε ποτέ; Είστε υπέρ ή κατά του ρίσκου;

«Ο τολμών νικά!!»

- Τρεις λέξεις που σας χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο;

«Ανήσυχος, αγωνιστής, αγαθός»

- Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο που τώρα βγαίνει στην αγορά εργασίας και θέλει να δημιουργήσει;

«Να δημιουργείς και να το αγαπάς»

Εάν δεν αποφάσιζα να πάω να μιλήσω και έμενα στις σκέψεις μου (ότι δεν θα μου δώσει σημασία, θα ρεζιλευτώ, δεν είμαι εγώ για αυτά) τότε δεν θα είχαμε την συζήτηση μεταξύ μας ούτε θα είχα τις απαντήσεις που ήθελα να διαβάσω.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάνουμε πολλές σκέψεις και ιδικά όταν πάμε να κάνουμε κάτι καινούριο. Νιώθουμε άβολα και σκεφτόμαστε πράγματα που μας τρομάζουν και μας κρατάνε πίσω και δεν μας πάνε μπροστά. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί κάθε φορά που κάνουμε κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαίνεται αδύνατον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις