Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραβείο για τον Πατρινό δάσκαλο Νίκο Γαλάνη που διδάσκει με…σινεμά

 Βραβείο για τον Πατρινό δάσκαλο Νίκο Γα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Βράβευση στα Education Leaders Awards για την χρήση του κινηματογράφου ως καινοτόμα μέθοδο διδασκαλίας

 

Είναι μια περίπτωση δασκάλου ξεχωριστή μια και δεν περιορίζεται στο να πει το μάθημα όπως καθορίζει η ύλη του Υπουργείου και να φύγει. Κάνει ένα βήμα παραπέρα και αξιοποιεί τον κινηματογράφο για να περάσει μαζί με τους μαθητές του κοινωνικά μηνύματα, βάζοντας ταυτόχρονα τα παιδιά σε μια διαδικασία δημιουργικής μάθησης και ευαισθητοποίησης. Κάνοντας δηλαδή το σχολείο λιγότερο βαρετό και περισσότερο δημιουργικό.

 

Ο Πατρινός εκπαιδευτικός, ο οποίος διδάσκει στη Λακωνία, έχει δημιουργήσει με τους μαθητές του ταινίες μικρού μήκους και κινηματογραφικά σποτ που ακουμπούν ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό ζήτημα («SOSίβιο»), το Κυπριακό («Όλα αυτά που μας ενώνουν), τον σχολικό εκφοβισμό («Πρώτο τρένο»), ενώ έγινε viral στο διαδίκτυο πριν λίγους μήνες με το συγκλονιστικό σποτ για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Την Παρασκευή 17 Μαΐου βραβεύτηκε γι΄αυτό από τα Education Leaders Awards 2019 για αυτή την καινοτόμα επιλογή του στη διδασκαλία. Με ευρεία συμμετοχή και σε ένα κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν τα Education Leaders Awards 2019. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης. Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός Παιδείας.

Τα σημαντικά εκπαιδευτικά βραβεία Education Leaders Awards 2019 επέλεξαν να τιμήσουν τον διακεκριμένο εκπαιδευτικό για την ιδέα του να χρησιμοποιήσει τον κινηματογράφο στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα ως μία εναλλακτική και καινοτόμα μέθοδο διδασκαλίας μέσα στην τάξη. Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της διανόησης, δημοσιογράφους και εκπαιδευτικούς ξεχώρισε τον κ. Γαλάνη για τη μοντέρνα προσέγγιση στη διδασκαλία του και την προσπάθειά του να βρει εναλλακτικούς και πιο ενδιαφέροντες τρόπους προς όφελος των μαθητών, τιμώντας τον με το βραβείο GOLD στην κατηγορία «Καινοτομία στη διδασκαλία».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο thebest.gr είχε πει:

«Οι μαθητικές ταινίες είναι ο συνδυασμός των χόμπι μου με το επάγγελμά μου. Η φωτογραφία και ο κινηματογράφος με συναρπάζουν οπότε τα φέρνω μέσα στην τάξη και … ότι βγει…! Οι μαθητές τρελαίνονται να συμμετέχουν στα γυρίσματα και να βλέπουν το αποτέλεσμα, τους φαίνεται απίστευτο μόνο να βλέπουν τον εαυτό τους στην οθόνη.  Από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς μάλιστα με ρωτούν πότε θα ξεκινήσουμε την διαδικασία της κινηματογράφησης..! σημαντική είναι και η ανατροφοδότηση που παίρνουμε κάθε φορά που ολοκληρώνουμε μια δημιουργία. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει, η τοπική κοινωνία, συμμετέχουμε και μάλιστα με σημαντικά βραβεία σε μαθητικούς διαγωνισμούς αλλά ακόμα και σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις