Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτές είναι οι προτάσεις του Πέτρου Ψωμά για μια «Πάτρα, πόλη παραλιακή»

Αυτές είναι οι προτάσεις του Πέτρου Ψωμά...

H Μαρίνα της Πάτρας πρέπει να αναβαθμιστεί & να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες

Την Πάτρα, πόλη παραλιακή θέλει το “σπιράλ” και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς, καταθέτοντας σειρά προτάσεων με κύρια την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές, στοχεύοντας στην αλλαγή της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας της πόλης. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Η Πάτρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη και το υγρό στοιχείο πρέπει να τη χαρακτηρίζει σε όλη της την έκταση, το “σπιράλ” προτείνει τα εξής που μπορούν να κάνουν την «Πάτρα, πόλη παραλιακή!»:

Ενιαία Ανάπλαση παραλιακού μετώπου. Η απόδοση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα της πόλης, για το οποίο είχαν εργαστεί διαδοχικές δημοτικές αρχές και ενεργοί συμπολίτες μας.

Το “σπιράλ” πιστεύει ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου δεν μπορεί να είναι μια απλή προέκταση του νότιου πάρκου. Το αποδοθέν παραλιακό μέτωπο, η σιδηροδρομική γραμμή, η Όθωνος Αμαλίας και τα κτίρια που βλέπουν σ’ αυτήν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ενιαία υπό ανάπλαση περιοχή, προκειμένου να οργανωθεί ένα μεγάλο εγχείρημα, που θα αλλάξει την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία όλης της Πάτρας.

Διεθνής Διαγωνισμός. Απαιτείται Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο (Master Plan) και διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, καθώς και συστηματική αναζήτηση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με προφανή την ανάγκη προσέλκυσης και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Αξιοποίηση Μαρίνας της Πάτρας, η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί, προκειμένου να είναι ασφαλής και να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ώστε:

  • να προσφέρει έσοδα στον Δήμο Πατρέων αφού θα μπορεί να συναγωνιστεί άλλες μαρίνες
  • να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει τις επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό στην πόλη
  • να αναδείξει την πόλη αφενός σε λιμάνι- προορισμό όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη
  • να εξυπηρετήσει διερχόμενα σκάφη για ανεφοδιασμό
  • να καλύψει τις ανάγκες των πατρινών που αγαπούν τη θάλασσα και διαθέτουν σκάφος το οποίο θα μπορούν με ασφάλεια να ελλιμενίσουν και να συντηρήσουν.

Υποδομές Αναψυχής, Εκθεσιακός Πολυχώρος. Στις Υποδομές Αναψυχής, συνδυαστικά με τις ναυταθλητικές δραστηριότητες και τον ποδηλατόδρομο που θα διατρέχει το παραλιακό μέτωπο στην κατεύθυνση βορρά – νότου, μπορεί να ενταχθεί και η κατασκευή ενυδρείου ή/και εκθεσιακού πολυχώρου, ώστε να παραμείνει στη ζώνη αυτή ο επισκέπτης-τουρίστας για αρκετές ώρες έχοντας στη διάθεσή του μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες.

Στάση για Κρουαζιερόπλοια. Με τις κατάλληλες υποδομές και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στον χώρο του παλαιού λιμανιού, μπορεί να διεκδικηθεί με αξιώσεις η στάση κρουαζιερόπλοιων, οι επιβάτες των οποίων θα βγαίνουν απευθείας στην καρδιά της πόλης για να την επισκεφθούν, αξιοποιώντας την κομβική θέση της ανάμεσα σε παγκόσμιας εμβέλειας αξιοθέατα, όπως οι Δελφοί, οι Μυκήνες και η Αρχαία Ολυμπία, αλλά και κοντινότερους προορισμούς, όπως τα Καλάβρυτα ή η Ναύπακτος."

Περισσότερα νέα του “σπιράλ” στο www.spiralpatras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις