Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Θα πάμε για μπάνιο; Συννεφιά και…κουνούπια στην Πάτρα

Δυτική Ελλάδα: Θα πάμε για μπάνιο; Συννε...

H πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή την εβδομάδα, θα είναι οι αυξημένες κατά διαστήματα νεφώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20/05. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20/05, ενώ το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής 23/05 – 24/05 τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως και την Πέμπτη 23/05, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής 24/05, με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων. Τη Δευτέρα 20/05, προβλέπεται αρκετή συννεφιά, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημερινές ώρες της Δευτέρας 20/05, προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, όπως διακρίνεται στο Χάρτη. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo.gr

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019  ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.  Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ  Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας κυρίως της δυτικής.  Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 13 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.  Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.  Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ..  Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 και τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ  Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.  Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ  Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.  Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.  ΑΤΤΙΚΗ  Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.  Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ .  Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.  Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

ΜΕΡΟΣ 2 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21-05-2019 

Καιρός: Στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.  Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.  Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ meteo.gr

Σήμερα Δευτέρα στην Πάτρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι ως και 22 βαθμούς κελσίου ενώ το meteo προειδοποιεί και για αυξημένη δραστηριότητα κουνουπιών μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός με αραιή συννεφιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις