Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας ανοίγει για την Ρουμανική Προεδρία στην Ε.Ε.

Απόψε το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας  ανο...

Παρουσία του Ρουμάνου Πρέσβη στην Ελλάδα

 

Απόψε Κυριακή 19 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας ανοίγει για να υποδεχθεί μια μοναδική μουσική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Επίτιμο Προξενείο της Ρουμανίας στη Δυτική Ελλάδα- με έδρα την Πάτρα- και την Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της ρουμανικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρέχον εξάμηνο.

Οι φίλοι της καλής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κονσέρτο που αποτελεί ωδή στην ευρωπαϊκή κλασική μουσική αλλά και σε παραδοσιακούς ήχους της Ρουμανίας. Θα εμφανιστούν τρεις διακεκριμένοι και διεθνούς φήμης Ρουμάνοι καλλιτέχνες. Ο Μπογκντάν Μιχαϊλέσκου στην κλασική κιθάρα, η Κριστίνα Ραντουκάν στο φλάουτο και η εξαιρετική σοπράνο Ιρίνα Ιορντανέσκου.

Τους καλεσμένους θα υποδεχθούν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Λουτσιάν Φάτου και η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στην Δυτική Ελλάδα κ. Μαριάννα-Βαλέρια Κρατσιούν, δικηγόρος. Στο κονσέρτο -που εντάσσεται στις εκδηλώσεις της ρουμανικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και μέλη της ρουμανικής κοινότητας απ’ όλη την Περιφέρεια.

Φέτος, για πρώτη φορά απ’ την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρουμανία ανέλαβε την προεδρία σε μια περίοδο που συνέπεσε με σημαντικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και με τις επικείμενες εκλογές για την νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είναι τιμητικό για εμάς το γεγονός ότι επέλεγη η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα για μια απ’ τις εκδηλώσεις της ρουμανικής προεδρίας. Και μάλιστα με την παρουσία και συμμετοχή τριών διάσημων Ρουμάνων καλλιτεχνών που η φήμη τους είναι γνωστή στους λάτρεις της καλής μουσικής στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωση της η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στην Δυτική Ελλάδα κ. Μαριάννα -Βαλέρια Κρατσιούν.     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις