Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για την γενοκτονία των Ποντίων

Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών...

Παρουσιάστηκε ειδική έκδοση

 

Στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και του συλλόγου ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΡΩΝ « Εμείς,  οι Πόντιοι της Αχαΐας» προς τιμήν της 19ης  Μαΐου, ημέρα μνήμης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .

Απόγονοι προσφύγων και μη, συγκεντρώθηκαν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης «Έχω χρέος να τα πω» , με τις ιστορίες των οικογενειών που η προσφυγιά έφερε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, την Πάτρα. Η ενεργή παρουσία τους ήταν συγκλονιστική καθώς κατέθεσαν τις προσωπικές μαρτυρίες δημιουργώντας στην αίθουσα έντονη συναισθηματική φόρτιση.     

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς φορέων και του προέδρου  του συλλόγου «Φάρος Ποντίων Πατρών», κ Δημήτρη Αντωνιάδη.  Την παρουσίαση συντόνισε με επιτυχία ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας κ. Κωνσταντίνος Μάγνης , δίπλα στον οποίο ήταν η κα Αμαλία Δημητροπούλου που επιμελήθηκε την ύλη της έκδοσης και η κα Αθηνά Ισόγλου που διάβασε την προσφυγική ιστορία της οικογένειας της , ως δείγμα των ιστοριών που αναδεικνύονται μέσα από το  ένθετο. Ακολούθησαν με τις ομιλίες τους εκπρόσωποι οικογενειών τιμώντας έτσι τη μνήμη των προγόνων και χαιρετίζοντας την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία.

Το ειδικό ένθετο διατίθεται στα περίπτερα δωρεάν με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις