Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έρχονται στη Δυτική Ελλάδα καινούργια περιπολικά, μοτοσυκλέτες και ασύρματοι αξίας 2εκ. ευρώ

Έρχονται στη Δυτική Ελλάδα καινούργια πε...

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας θα προμηθευτούν εξοπλισμό ύψους 2.000.000 ευρώ. Σε σχετική ανακοίνωσή της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας Πολιτών Όλγας Γεροβασίλη στην Πάτρα αναφέρει τα εξής:

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, την Πάτρα, όπου είχαν σειρά προγραμματισμένων επαφών και συναντήσεων.

 

Αρχικά επισκέφτηκαν την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ανακοινώθηκε η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της πράξης «Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», με προϋπολογισμό ύψους 2.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προμήθεια 69 αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, 4 οχημάτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 16 δίκυκλων μοτοσικλετών, 73 ασυρμάτων και 4 φορητών ραντάρ, που θα διατεθούν για την ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, έπειτα από παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο Πατρέων, στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στεγάζει την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Χαρακτηριστικά η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην ένταξη 2 εκατ. ευρώ σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αγορά εξοπλισμού για την Αστυνομία, την ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων της Αστυνομίας και την παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Πατρέων για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «από την Πάτρα στέλνουμε το μήνυμα μιας συνεργασίας - πρότυπο μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της ΕΛ.ΑΣ. για την υλοποίηση ενός κοινού αναπτυξιακού οράματος, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Βασίλειος Τσούρας και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο που θα ανεγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου, τόσο η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος εξέφρασαν για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων και σε όσους συνέβαλαν στην παραχώρηση του χώρου.

Ακολούθως επισκέφθηκαν την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Βασίλειος Τσούρας.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν επί θεμάτων υπηρεσιακού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις τοπικές Υπηρεσίες και τους πολίτες των περιοχών αυτών και έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη βέλτιστη διαχείριση τους.

Προηγουμένως, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συναντήσεις της κας Υπουργού και του κ. Αρχηγού με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις