Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η πορεία της Κατερίνα Ντούσκα από το Μόντρεαλ, στο Βύρωνα, τη Νομική, τον Σαββόπουλο & τώρα στη Eurovision

Η πορεία της Κατερίνα Ντούσκα από το Μόν...

H εσωστρεφής τραγουδοποιός & ερμηνεύτρια το Σάββατο θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό στον τελικό στο Τελ Αβίβ

Αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών είναι η Ελληνοκαναδή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα που μας εκπροσωπεί στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ και την περασμένη Τρίτη το βράδυ με το indie pop κομμάτι «Better love» ήταν μεταξύ των 10 καλλιτεχνών & χωρών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της φετινής Γιουροβίζιον το Σάββατο 18/5/2019.

Η ίδια η 30χρονη καλλιτέχνιδα που έχει γεννηθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά και από τα 16 της ζει μόνιμα στην Ελλάδα, στην Αθήνα αφότου επέστρεψαν οι γονείς της, δήλωσε μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού, ότι ένιωσε φανταστικά όταν κατέβηκε από τη σκηνή και πως πιστεύει ότι πήγε καλά και τώρα πλέον το μυαλό της είναι στον τελικό ευελπιστώντας πως θα τα πάει ακόμα καλύτερα. «Όλοι μου είπαν ότι πήγα καλά και εγώ το ευχαριστήθηκα», ανέφερε μεταξύ άλλων το μελαχρινό κορίτσι με την ωραία, μπάσα φωνή που με το θεατρικό στήσιμο από την σκηνοθέτιδα Έφη Γούση πραγματικά έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στην φετινή Γιουροβίζιον.

Η Κατερίνα Ντούσκα όπως διαβάσαμε σε συνέντευξη – αφιέρωμα που της έκανε το Ελληνικό People στις 21 Απριλίου, βάζοντας την μάλιστα στο εξώφυλλο με τον τίτλο «το πρώτο στοίχημα το έχω ήδη κερδίσει», πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια στον Καναδά και η οικογένεια της τηρούσε με θρησκευτική ευλάβεια τα έθιμα και παραδόσεις των Ελλήνων. Πήγαινε σε τρίγλωσσο σχολείο όπου εκτός από αγγλικά και γαλλικά έμαθε άπταιστα και τα ελληνικά. Από μικρό κορίτσι στο δημοτικό ακόμα, θυμάται τον εαυτό της να τραγουδάει όπως είπε στον Μαρίνο Βυθούλκα στο περιοδικό People ενώ το αγαπημένο της συγκρότημα εκείνη την εποχή ήταν οι Backstreet boys.

Όταν ήρθαν στην Ελλάδα με την οικογένεια της, το πρώτο σπίτι της οικογένειας Ντούσκα στην Αθήνα ήταν στην περιοχή του Βύρωνα και η νεαρή Κατερίνα στην εφηβεία της βρέθηκε από το λύκειο θηλέων του Μόντρεαλ στα μαθητικά θρανία του δημοσίου λυκείου στο Βύρωνα όπου και έπαθε ένα πολιτισμικό σοκ! Για τους συμμαθητές της ήταν το «αμερικανάκι», ωστόσο δεν βίωσε ποτέ κάποιο bullying. Ήταν καλή μαθήτρια και στις πανελλαδικές εξετάσεις πέρασε στο τμήμα Μέσων μαζικής ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου αλλά αποφάσισε να ξαναδώσει εξετάσεις για να περάσει τελικά στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.   

Παράλληλα με τη νομική η Κατερίνα Ντούσκα έκανε και φωνητική και μαθήματα κιθάρας στο ωδείο ενώ δούλευε και περιστασιακά ως πωλήτρια, σερβιτόρα μπαρ γούμαν για να βγάζει τα έξοδα της. Τελικά την κέρδισε η μουσική κάνοντας το 1ο της μουσικό live στα 23 της χρόνια. Το 2013 έγραψε το κομμάτι «One in a million», το ανέβασε στο youtube και αυτό ήταν, σύντομα άρχισε να γίνεται γνωστό, να παίζεται στα ραδιόφωνα και έπειτα ήρθαν οι προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες. «Ο στόχος μου ήταν να μπω στον μουσικό χάρτη & να φτιάξω μία ομάδα με μουσικούς. Να φανταστείς εκείνη την εποχή είχα μόνο 200 φίλους στο facebook», είπε στο People. Αυτό σήμερα έχει πλέον αλλάξει και μέσα από τη δημοσιότητα της Γιουροβίζιον, οι φίλοι έχουν πολλαπλασιαστεί και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο για την ταλαντούχα Κατερίνα Ντούσκα.

Η χαμηλών τόνων και εσωστρεφής όπως η ίδια λέει, καλλιτέχνιδα, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 τον δίσκο με τίτλο «Embodiment» και ακολούθησαν διαλεκτές συνεργασίες όπως με τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Στάθη Δρογώση, την Κατερίνα Πολέμη, την Μαρίζα Ρίζου αλλά και τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο με τον οποίο συνεργάστηκε τον περασμένο χειμώνα.

Όπως ανέφερε στο People η Κατερίνα Ντούσκα, απ’ όταν ήρθε στην Ελλάδα έβλεπε σχεδόν κάθε χρόνο την Γιουροβίζιον, ωστόσο ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι θα πήγαινε στον διαγωνισμό και όταν της πρότειναν πέρα από τιμή, αισθάνθηκε και μία τεράστια ευθύνη.

«Όταν μου έγινε η πρόταση είπα γιατί εμένα και η απάντηση τους ήταν πως είχαν ένα διαφορετικό όραμα για φέτος και ήθελαν έναν καλλιτέχνη που να έχει διεθνείς προδιαγραφές και να μπορεί να σταθεί εκτός συνόρων», ανέφερε η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία συνυπογράφει το «Better Love» με τον μουσικό Leon of Athens – Τιμολέοντα Βερέμη. Μάλιστα κάποια κουτσομπολίστικα περιοδικά έσπευσαν να γράψουν πως οι δυο τους είναι και ζευγάρι στη ζωή. Η Κατερίνα Ντούσκα πάντως διευκρινίζει πως επιθυμεί να ασχολούνται τα περιοδικά και οι εφημερίδες με την ίδια μόνο ως τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια και για το μουσικό της έργο και πως η ιδιωτική ζωή του καθενός είναι ιερή. «Γνωρίζοντας πόσο εύκολα πουλιέται η προσωπική ζωή, δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να το κάνω και να δώσω τροφή στα μήντια», είπε στη συνέντευξη της στον Μαρίνο Βυθούλκα στο People.

Τέλος ενδιαφέρον είχε το στοιχείο που ανέφερε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος πως την περασμένη Τρίτη ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ρώτησε με ενδιαφέρον τι έκανε η Κατερίνα Ντούσκα και αν πέρασε στον τελικό της Γιουροβίζιον. Ο λόγος για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Κουτσούμπα δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι ο πατέρας της τραγουδίστριας είναι φίλος του και «σύντροφος» και εκ των βασικών στελεχών του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ του Καναδά!

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. από το People είναι του Στέφανου ...

Η φωτ. από το People είναι του Στέφανου Παπαδόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight