Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Τάσσου Σταθόπουλου για τις θανατικές εκτελέσεις στην Πάτρα

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Τάσσου Σταθό...

Την Παρασκευή 17 Μαΐου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και οι εκδόσεις «Πικραμένος» μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσσου Σταθόπουλου με τίτλο Θανατικές Εκτελέσεις στην Πάτρα: Βιβλίο Φρίκη την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24, Γ’ όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Τσίρης, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, ο Μαρίνος Σκανδάμης, δικηγόρος, και η εκπαιδευτικός–συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι «Θανατικές εκτελέσεις στην Πάτρα» είναι το έκτο βιβλίο του δημοσιογράφου Τάσσου Σταθόπουλου. Η έρευνα του συγγραφέα για την εφαρμογή της θανατικής ποινής στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα ξεκινά ουσιαστικά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μετά το 1821, και ειδικά στα χρόνια του Όθωνα, και καταλήγει στις τελευταίες περιπτώσεις, το 1952. Η έρευνα αφορά ποινικούς και πολιτικούς καταδίκους, ενώ υπάρχουν ξεχωριστά κεφάλαια για περιπτώσεις στην αρχαιότητα, στα χρόνια του Βυζαντίου και στην Τουρκοκρατία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πικραμένος».

Ένα μικρό χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Ένας γενικός ψίθυρος αίφνης διατρέχει το πέριξ πλήθος.

— Ερχεται! λέγουν όλοι σχεδόν, με συγκίνησιν.

Πράγματι περί ώραν 8.40' από μακράν εμφανίζεται η συνοδεία και εις το μέσον αυτής ο μελλοθάνατος. Ο κόσμος εκδηλοί κινήσεις να πλησίαση προς το μέρος του μεταφερομένου, άλλα σταματά μάλλον υπό το κράτος τρομερού συναισθήματος.

Ο κατάδικος εισάγεται τέλος εντός της παρατάξως. Είναι ήδη πελιδνός (σ.σ. κάτωχρος, κατάχλομος, δυσκίνητος) και οι οφρύς του συσπώνται. Διατηρεί εν τούτοις πολλήν ψυχραιμίαν».

Από το οπισθόφυλλο:

Σταύρωση, Κρέμασμα, Αποκεφαλισμός, Παλούκωμα, Διαμελισμός, Κάψιμο, Δηλητηρίαση, Λογχισμός, Γκρεμνισμός, Γδάρσιμο, Σφαγιασμός, Βασανισμός, Λιντσάρισμα, Σούβλισμα, Τουφεκισμός. Θανατικές εκτελέσεις στην Πάτρα με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς…

Ο Τάσσος Σταθόπουλος είναι δημοσιογράφος — αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα της Πάτρας Πελοπόννησος (από το 2001) και στα ειδησεογραφικά sites «thebest.gr» (από το 2017) και sportin.gr (από το 2018).

Ο συγγραφέας

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1988 και στο παρελθόν εργάστηκε στις εφημερίδες Ενημέρωση(1988-1989), Πάτρα Σπορ (1992 - 1997), Ημέρα (1995-2001), Πελοποννησιακά Νέα (1995 - 1996). Επίσης στον Ωμέγα FM, στο περιοδικό Trip και στο www.pelop.gr. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) από το 2001, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων από το 2006 και της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας από το 2017. Έχει εκδώσει στο παρελθόν τα βιβλία Εθνική Ελλάδας μια ομάδα μια ιστορία, Αχαϊκό ποδόσφαιρο 120 χρόνια, Πατραϊκή πυγμαχία μια ιστορία δόξας, ΑΕΠ Ολυμπιάς στίβος 1961 - 2016, η ιστορία, Στα χρόνια του στίβου (1891-2016), ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επτά ακόμα βιβλίων αθλητικού και ιστορικού περιεχομένου.

Παράλληλα είναι υπεύθυνος της σειράς ιστορικών ένθετων αφιερωμάτων στην εφημερίδα Πελοπόννησος με την επωνυμία Επιλογές με 170 μέχρι στιγμής εκδοθέντα τεύχη (από το 2014). Έχει τιμηθεί με επαίνους από τον ΠΣΑΤ για τα βιβλία Αχαϊκό ποδόσφαιρο 120 χρόνια, Πατραϊκή πυγμαχία μια ιστορία δόξας, ΑΕΠ Ολυμπιάς, στίβος 1961-2014, Στα χρόνια του στίβου (1891-2016), Θανατικές εκτελέσεις στην Πάτρα και από την Βοussias Communications στον δημοσιογραφικό διαγωνισμό Regional Media Awards για το ένθετο Επιλογές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις