Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πέτρος Κόκκαλης στο thebest.gr για τα fake news, τη γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ολυμπιακό και τον παππού από το Σκουροχώρι της Ηλείας...

Ο Πέτρος Κόκκαλης στο thebest.gr για τα ...

"Θα στηρίξω ενεργά την προοπτική η Πάτρα και συνολικότερα η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσουν διεθνώς στη γαλάζια οικονομία"

Eίναι αναμφίβολα από τις πιο πολυσυζητημένες υποψηφιότητες για το Ευρωκοινοβούλιο, τόσο λόγω του ονόματός του, όσο και λόγω του θορύβου που προκάλεσε η υποψηφιότητά του. Η αλήθεια είναι ότι τα πυρά που συγκέντρωσε δεν έχουν να κάνουν με τον ίδιο προσωπικά, καθώς αυτό που δεν μπορεί να του αμφισβητήσει κανείς είναι αφενός ότι διατηρούσε ανέκαθεν ένα χαμηλό προφίλ, και αφετέρου ότι το ενδιαφέρον του για την οικολογία είναι γνήσιο.

Εξάλλου πολύ πριν ξεκινήσει την κίνηση «Κόσμος», με την οποία φιλοδοξεί να φέρει στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων της Ευρωβουλής τη βιώσιμη ανάπτυξη, ήταν ο άνθρωπος πίσω από την «Οργάνωση γη» που μετράει ήδη δέκα χρόνια ζωής.

Λίγες μέρες μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και ενώ ετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στην πόλη στις 13 Μαΐου, μίλησε στο thebest.gr για την οικογένειά του, για την οποία «είναι πολύ υπερήφανος», για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό που ξεκίνησε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στον Δήμο Αθηναίων και ο ίδιος στον Ολυμπιακό, για τον Πειραιά, αλλά και για την Πάτρα.

Συνέντευξη στην Νεκταρία Ντούκα

Ξεκινάμε ξεκαθαρίζοντάς μου μία σύγχυση για τον παππού του Σπύρο Σκούρα (από την πλευρά της μητέρας του), ο οποίος καταγόταν από το κοντινό στην Πάτρα Σκουροχώρι Ηλείας.

«Ο παππούς μου, Σπύρος Σκούρας, δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα, έζησε και εργάσθηκε εδώ. Ο θείος του παππού μου, πάλι, ο οποίος είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, ήταν εκείνος που έφυγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με το χώρο του κινηματογράφου.

Ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη συγχώνευση της 20th Century με τη Fox και διετέλεσε για 20 χρόνια πρόεδρος της εταιρείας. Με την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα το 1940 ένας από τους βασικούς εμπνευστές της πρωτοβουλίας Greek War Relief Association, μέσω της οποίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 40 εκατ. δολάρια σε μετρητά και τα έστειλαν ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Όσοι ηθελημένα μπερδεύουν τα δύο πρόσωπα για λόγους πολιτικού αποπροσανατολισμού, καλό είναι να θυμούνται ότι στη σημερινή εποχή τα fake news μπορούν να διασταυρωθούν και η αναπαραγωγή τους περισσότερο βλάπτει αυτόν που τα διαδίδει, παρά το υποκείμενο που επιχειρούν να πλήξουν».

Στη σημερινή εποχή τα fake news μπορούν να διασταυρωθούν και η αναπαραγωγή τους περισσότερο βλάπτει αυτόν που τα διαδίδει

 

Το να έχεις ένα γνωστό επώνυμο ανοίγει πόρτες, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά κάποιες φορές… Εσείς πώς το έχετε βιώσει; Το ρωτάω καταρχήν με αφορμή την ενασχόλησή σας με την πολιτική, αλλά και εν γένει.

Είμαι πολύ περήφανος για την οικογένειά μου, ωστόσο έχω και την προσωπική μου διαδρομή. Έχω ενεργή συμμετοχή στα κοινά και στις διεκδικήσεις της κοινωνίας των πολιτών για κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας.

Δίνω τους δικούς μου αγώνες και κρίνομαι για τη στάση και τις πράξεις μου. Κατέρχομαι στις Ευρωεκλογές με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους και θέλω οι συμπολίτες μου να με κρίνουν με βάση αυτό και όχι για την καταγωγή μου.

 

Είμαι πολύ περήφανος για την οικογένειά μου, ωστόσο έχω και την προσωπική μου διαδρομή

 

Ήσασταν προετοιμασμένος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά σας; Τις περιμένατε;

Συμμετέχω ενεργά εδώ και αρκετά χρόνια σε κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα. Οι καλόπιστες αντιδράσεις δεν με ενοχλούν, γνωρίζω ότι κρίνομαι.

Επιπλέον και ακριβώς λόγω της διαδρομής μου, αντιλαμβάνομαι πλήρως την πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο μέρος της κριτικής που εισέπραξα είχε μικροπολιτικά και κακόβουλα χαρακτηριστικά. Αρνούμαι να λάβω μέρος σε αυτό. Θέλω να μου ασκείται κριτική για την ουσία των θέσεων μου. Να αξιολογούμαι για τη δουλειά μου.

 

Μέρος της κριτικής που εισέπραξα είχε μικροπολιτικά και κακόβουλα χαρακτηριστικά. Αρνούμαι να λάβω μέρος σε αυτό.

 

Φαντάζομαι κάποιοι θα σας έχουν ήδη πει: «πώς σου ήρθε να μπλέξεις;»…

Όσοι με γνωρίζουν καλά, δεν εξεπλάγησαν με την επιλογή μου. Και αυτό καθότι γνωρίζουν την αφοσίωσή μου και το πόσο πιστεύω στο πολιτικό πρόταγμα της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ. Κατεβαίνω για πρώτη φορά υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και το κάνω με μεγάλη ζέση και ενδιαφέρον.

Η προηγούμενη δημόσια ενασχόλησή σας με την πολιτική ήταν η συνεργασία σας με τον νυν δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη. Μία αμφιλεγόμενη δημοτική παράταξη και μία συνεργασία που δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι από τις αποφάσεις για τις οποίες μετανιώνετε;

Σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνω. Ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επί 5 χρόνια έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά.

Με τους συνεργάτες μου δουλέψαμε συστηματικά για την εύρεση και διασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τον Πειραιά, προχωρήσαμε σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό στον τομέα ευθύνης μας και αναπτύξαμε τοπικές και διεθνείς συνέργειες.

Ο Πειραιάς είναι η πρώτη πόλη, που έχει μία στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε σημαντικούς πόρους  από τα ευρωπαϊκά ταμεία συνοχής που ανέρχονται σε 91 εκατομμύρια ευρώ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης. Αυτό σημαίνει, ότι τα επόμενα πέντε χρόνια ο Πειραιάς θα έχει στη διάθεσή του σημαντικούς πόρους  για την υλοποίηση δράσεων.

Είμαι περήφανος για πολλά πράγματα που έγιναν στον Πειραιά αυτά τα χρόνια, μεταξύ αυτών και ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε την υποδοχή χιλιάδων ανθρώπων στο λιμάνι του, με αλληλεγγύη. Θα παραμείνω ενεργός στα ζητήματα που αφορούν τόσο την κοινωνία του Πειραιά, όσο και τη στήριξη των νέων στη γαλάζια επιχειρηματικότητα.

 

 

Πώς αντιμετωπίζετε την έκθεση που προϋποθέτει η υποψηφιότητά σας, με δεδομένο ότι διατηρείτε ένα χαμηλό προφίλ;

Η έκθεση είναι αναμενόμενη, όταν βάζεις υποψηφιότητα για ένα τέτοιο αξίωμα. Πιστεύω, ωστόσο, ότι η πολιτική που φέρνει αποτελέσματα προϋποθέτει χαμηλό προφίλ και πολλή δουλειά και εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Αυτό κάναμε πέντε χρόνια στον Πειραιά και αυτό επιδιώκουμε και τώρα.

Διαβάζω ότι η γνωριμία σας με τον Αλέξη Τσίπρα μετρά πολλά χρόνια. Έχετε μιλήσει μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας;

Ναι, γνωριστήκαμε πριν από πολλά χρόνια. Όταν εκείνος ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και εμείς στον Ολυμπιακό θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με μεταναστευτικές οργανώσεις για να διοργανώσουμε αγώνες ποδοσφαίρου. Φυσικά, είμαστε σε επικοινωνία, τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με άλλους υποψήφιους. Έχουμε την απαραίτητη επικοινωνία που προϋποθέτει η σωστή συνεργασία κατά την προεκλογική περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις που κατά καιρούς εκφράζετε δημόσια, ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο μέσα από τα social media, είναι προοδευτικές. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κινούνται στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Που θα τοποθετούσατε πολιτικά τον εαυτό σας; Θα τον χαρακτηρίζατε αριστερό;

Τοποθετώ τον εαυτό μου στον προοδευτικό χώρο. Το Ευρωψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχω είναι μια πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξεί να εκφράσει και να συσπειρώσει ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

Στη σημερινή εποχή, η επαγρύπνηση απέναντι στο σκοταδισμό της ακροδεξιάς και τη ρητορική του μίσους, η πολιτική πρόνοιας που εξασφαλίζει την κοινωνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της κοινωνικής ανισότητας, απαιτούν ευρύτερες συγκλίσεις.

Πιστεύω ότι μια νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές του Μαΐου θα σημαίνει νίκη μιας ανοιχτής και συμπεριληπτικής Ευρώπης. Και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η υποψηφιότητά μου.

Τοποθετώ τον εαυτό μου στον προοδευτικό χώρο

 

Η οικολογία είναι στα βασικά ενδιαφέροντά σας, τόσο μέσα από την «Οργάνωση Γη», όσο και μέσα από την κίνηση «Κόσμος». Σε τι διαφοροποιείστε από άλλες οικολογικές πρωτοβουλίες; Και πώς προέκυψε για εσάς το έντονο ενδιαφέρον σε αυτή την κατεύθυνση;

Η κλιματική αλλαγή είναι το πλέον κρίσιμο ζήτημα της εποχής μας, καθώς συνδέεται και έχει δραματικές επιπτώσεις σε άλλα σημαντικά ζητήματα: από την οικονομία και την κοινωνική συνοχή έως την προάσπιση της δημοκρατίας, τις μετακινήσεις πληθυσμού και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο της ιστορίας και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Εδώ και δέκα χρόνια ασχολούμαι ενεργά μέσω της Οργάνωσης ΓΗ με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων.

Ο «ΚΟΣΜΟΣ» ιδρύθηκε με τη φιλοδοξία να συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, της συλλογικής ευημερίας και της προόδου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε αυτό τον αγώνα η διαφοροποίηση δεν είναι αυτοσκοπός, αντίθετα, καμία οργάνωση, κανένας φορέας και κανένας άνθρωπος που θέλει να συμμετέχει δεν περισσεύει. Πρέπει να εμπεδώσουμε ότι έχουμε έναν πλανήτη που έχει όρια και «αντοχές». Η Ελλάδα φυσικά και δεν αποτελεί την εξαίρεση. Αν δεν δράσουμε άμεσα θα υποφέρουμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της αλλαγής τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας.

Η διακυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την τελευταία έκθεσή της, κατέστησε σαφές ότι έχουμε μόλις 11 χρόνια για να μειώσουμε στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συγκρατήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε επίπεδο όπου είναι δυνατή η συνέχεια του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η ιστορία παραμένει ανοιχτή. Και όλοι εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Μαγειρεύοντας στο Earth Refugee. Φωτ. από το facebook

Μαγειρεύοντας στο Earth Refugee. Φωτ. απ...

Μαγειρεύοντας στο Earth Refugee. Φωτ. από το facebook

 

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της κίνησης «Κόσμος»; Σκοπεύετε να την επεκτείνετε σε ολόκληρη την Ελλάδα; Να περιμένουμε κάποια πρωτοβουλία και στην Πάτρα;

Η κίνηση πολιτών «Κόσμος» προωθεί ως πολιτικό πρόταγμα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, τους οποίους υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2015, συνολικά 193 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Βασικοί του άξονες αποτελούν η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η ευημερία όλων των πολιτών. Αποτελεί μια παγκόσμια συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίον η ανθρωπότητα θα φτάσει στο 2030 με όρους που θα διασφαλίζουν τις μελλοντικές γενιές, αποφεύγοντας την καταστροφική άνοδο της θερμοκρασίας και την εξάντληση των φυσικών πόρων.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε το 2030, σ’ έναν πλανήτη με 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μ’ έναν τρόπο που δεν θα περισσεύει κανείς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διαμορφώσει ένα σχέδιο δράσης για την υλοποίηση των παγκόσμιων στόχων έως το 2030, αλλά και να προωθήσει με όλες τις δυνάμεις της τη στρατηγική «Clean Planet For All» για μια οικονομία μηδενικού άνθρακα ως το 2050.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αύξηση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) από 18% σε 32.1%. Μιλάμε για επενδύσεις ύψους 32 δις τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία και ειδικά στη δημιουργία χιλιάδων ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα στους σχετικούς τομείς της πράσινης και γαλάζιας οικονομίας. Η επόμενη Ευρωβουλή με τις αποφάσεις της θα έχει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη αυτής της πολιτικής.  Όπως αντιλαμβάνεστε είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ελλάδα, μας αφορά όλους.

 

Η Πάτρα διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας και μέσω αυτού μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική της γαλάζιας ανάπτυξης

 

Η Πάτρα διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας και μέσω αυτού μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική της γαλάζιας ανάπτυξης. Πρόκειται να στηρίξω ενεργά την προοπτική η Πάτρα και συνολικότερα η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσουν διεθνώς στη γαλάζια οικονομία.

Γιατί είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής; Τι είναι αυτό που πρωτίστως θέλετε να φέρετε στο ευρωκοινοβούλιο;

Ως εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, θα έχω την ευκαιρία να συμβάλλω καθοριστικά, ώστε οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι του ΟΗΕ να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης και να αφοσιωθώ στην προώθησή τους. Έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και θέλω να ακουστεί στην επόμενη Ευρωβουλή, η οποία θα είναι, επί της ουσίας, η περισσότερο πολιτική των τελευταίων δεκαετιών.

Τα επόμενα χρόνια θα δοθεί μια μεγάλη μάχη για να ενισχυθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αμφισβητούν ευθέως τη δημοκρατία και απαξιώνουν θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών. Στον αντίποδα των πολιτικών αυτών στοιχίζονται οι προοδευτικές δυνάμεις που προσπαθούν να αμυνθούν. Εμείς αγωνιζόμαστε μαζί τους.

Είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, διότι αν τα επόμενα χρόνια δεν σεβαστούμε τα όρια του πλανήτη και δεν υιοθετήσουμε άμεσα μια νέα οικονομία, η οποία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή και η δημογραφική έκρηξη, τότε η αυριανή μας πραγματικότητα θα είναι δυσοίωνη.

Με οδηγό το πρόγραμμα του ΚΟΣΜΟΣ, επιθυμώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη στρατηγικών που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτές, με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη συλλογική ευημερία και την προόδου της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σας εξοργίζει η στάση ηγετών, όπως για παράδειγμα του Ντόναλντ Τραμπ, (και) σε οικολογικά ζητήματα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απαξίωση των πορισμάτων της επιστημονικής κοινότητας από τον άνθρωπο που κατέχει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στις ΗΠΑ συνιστά ένα δυσοίωνο πολιτικό σημάδι. Όταν μάλιστα η δημόσια απαξίωση συνοδεύεται από κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του πλανήτη, όπως η μονομερής απόφαση που έλαβε η διοίκηση Τραμπ περί απόσυρσης των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία του Παρισιού, μπορούμε να πούμε ότι εκτός από ανεύθυνη είναι και πολιτικά επικίνδυνη. Το γεγονός, όμως, ότι απέναντι σε πολιτικές που κινούνται στην κατεύθυνση του Τραμπ, αναπτύσσεται ένα δυνατό πράσινο, οικολογικό κίνημα στο πλαίσιο των προοδευτικών δυνάμεων, είναι ελπιδοφόρο.

Ποια είναι σήμερα η σχέση σας με τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, είναι η ομάδα μου. Η ενασχόλησή μου με το σύλλογο, μου δίδαξε πολλά και χρήσιμα μαθήματα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί προσωπική αναφορά και πηγή έμπνευσης για εμένα. Αισθάνομαι περήφανος που συνέβαλα μαζί με την ομάδα μου στον εκσυγχρονισμό του. Όπου και να βρεθώ θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, όπως κάνει κάθε ένα από τα χιλιάδες μέλη του.

Ο Ολυμπιακός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου

 

Διάβασα πρόσφατα δύο αναρτήσεις σας για την γιαγιά σας από την πλευρά του πατέρα σας και για την γιαγιά σας από την πλευρά της μητέρας σας. Από την μία η αριστερή ιδεολογία και από την άλλη η κυρία επί των τιμών… Πέρα από τους οικογενειακούς δεσμούς είχατε προτίμηση προς κάποια πλευρά; Αυτή η οικογενειακή …διαρχία σας επηρέασε;

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να τρέφω συναισθήματα για την οικογένειά μου με όρους πολιτικής. Είναι οι άνθρωποι μου και ο καθένας τους με επηρέασε με τον τρόπο του. Δεν τίθεται θέμα προτίμησης. Όσα με διαμόρφωσαν είναι μια συλλογή ιστοριών, βιωμάτων και αναμνήσεων απ’ όλους. Δεν θα κρύψω βέβαια πως είχα ιδιαίτερη σχέση με τη γιαγιά μου, τη Νίκη, μια υπέροχη και γενναία γυναίκα που η μνήμη της αποτελεί έμπνευση για εμένα.

Eίχα ιδιαίτερη σχέση με τη γιαγιά μου, τη Νίκη... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ιστορίες της, τα εμφύλια τραύματα, αλλά κυρίως τη βαθιά πίστη της στην καλοσύνη του ανθρώπου

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ιστορίες της, τα εμφύλια τραύματα, αλλά κυρίως τη βαθιά πίστη της στην καλοσύνη του ανθρώπου, ακόμα και για εκείνους που την κυνήγησαν, τους ταγματασφαλίτες και τους μπουραντάδες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις