Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Βίκτωρ Ουγκώ "έκαψε" την Παναγία των Παρισίων- Η τραγική ειρωνεία

Όταν ο Βίκτωρ Ουγκώ "έκαψε" τη...

Το μυθιστόρημα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία

Οι εικόνες της Παναγίας των Παρισίων στις φλόγες συγκλόνισαν τον κόσμο. Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό Ναό με κομμένη την ανάσα.

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους

 

Τραγική ειρωνεία σε αυτό το συμβάν είναι πως στο θρυλικό βιβλίο «Η Παναγία των Παρισίων» ο Βίκτωρ Ουγκώ περιγράφει μια φωτιά σαν αυτή που έζησε το Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας.

«Όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο πιο ψηλό μέρος της εκκλησίας. Αυτό που έβλεπαν ήταν κάτι συγκλονιστικό. Μια μεγάλη φλόγα υψωνόταν ανάμεσα στους δυο πύργους με ανεμοστρόβιλους και σπινθήρες, μια τεράστια και ανεξέλεγκτη φλόγα η οποία πότε φαινόταν και πότε χανόταν από τον πυκνό καπνό», έγραφε χαρακτηριστικά στο βιβλίο του το 1831.

Στο προσκέφαλο της Παναγίας μας που κλαίει...» - Τι έμεινε από την πύρινη κόλαση στη Notre Dame


Το νερό είναι, μετά τη φωτιά, ο μεγαλύτερος εχθρός που απειλεί με καταστροφή την Παναγία των Παρισίων

Τα σκίτσα με τον δακρυσμένο Κουασιμόδο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου!

 

Ποιος είναι όμως στα αλήθεια ο Καθεδρικό Ναός;

 

Το 1831 ο Victor Hugo δημοσιεύει το μυθιστόρημά του με τίτλο «Η Παναγία των Παρισίων» που γνωρίζει τεράστια επιτυχία

 

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί είναι ο μητροπολιτικός Ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πιο θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της Γαλλίας και ολοκληρώθηκε περίπου στα μέσα του 13ου αιώνα.

Ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από 8:00 έως 18:45 (19:15 το Σάββατο και την Κυριακή) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Διάσημα είναι και τα αγάλματα-δαίμονες (gargouilles) που βρίσκονται περιμετρικά στα ψηλά σημεία του καθεδρικού ναού. Τα gargouilles άλλοτε έχουν διακοσμητικό ρόλο και άλλοτε χρησιμεύουν ως υδρορροές για να προστατεύουν τα εξωτερικά τοιχώματα του ναού από το νερό της βροχής

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις