Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

BeYourKid: Η "Πατρινή" καινοτόμα πλατφόρμα που προστατεύει τα μικρά παιδιά στον κόσμο του "YouTube"

BeYourKid: Η "Πατρινή" καινοτό...

Πώς γεννήθηκε και πώς μπορούν οι γονείς να την κατεβάσουν στις φορητές συσκευές τους

Μία νέα, καινοτόμα ελληνική πρόταση, το BeYourKid, προστατεύει τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν video σε κινητές συσκευές, την ώρα που το YouTube Kids κατακλύζεται από περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά.

Οι γονείς εγκαθιστούν το BeYourKid app στη φορητή συσκευή των παιδιών τους και αμέσως έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένες και ελεγμένες συλλογές YouTube video, ώστε να μην παρασυρθούν τα παιδιά σε «σκοτεινά» σημεία του YouTube Kids.

Το BeYourKid προσφέρει μία επιπλέον καινοτομία, αναγνωρίζοντας ότι ο κάθε γονιός ξεχωριστά έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το τί είναι κατάλληλο για τα παιδιά του και όχι κάποιος αλγόριθμος προσαρμοσμένες σε άλλες κουλτούρες. Το BeYourKid προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε γονιό να διαμορφώσει μία προσωπική λίστα από YouTube video για το παιδί του. Το BeYourKid προβάλει αυτά και μόνο, ώστε να μην εκτεθεί το παιδί σε κάτι που δε συμφωνεί ο γονιός.

Το BeYourKid διατίθεται για πλατφόρμες Google Android (Play store) και Apple iOS (App Store) από τις αρχές Δεκέμβρη μέσω της Sastix Ltd. Οι συντελεστές του BeYourKid είναι οι Γιάννης Σκίτσας, Φωτεινή Φωτοπούλου, Νίκος Τσιρώνης, Όλγα Καραμήτρου και Αρτέμιος Βογιατζής.

Βρείτε το BeYourKid στο Facebook www.facebook.com/beyourkid και στο www.beyourkid.com.

Το BeYourKid έρχεται από την Πάτρα. Αν και τα μέλη της ομάδας που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη μιας πολύ καινοτομικής πλατφόρμας βρίσκονται σε διασπορά καθώς «μοιράζονται» μεταξύ της Ελλάδας, της Αυστρίας και των ΗΠΑ. Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε από τον συνιδρυτής της Γιάννη Σκίτσα στο Open Coffee Patras XXIX, όπου βρήκε θετική ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες αλλά και απέσπασε επαινετικά σχόλια.

Οι συντελεστές του BeYourKid είναι οι Γιάννης Σκίτσας, Φωτεινή Φωτοπούλου, Νίκος Τσιρώνης, Όλγα Καραμήτρου και Αρτέμιος Βογιατζής. Όλοι είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών!

 

Ο Ο Γιάννης Σκίτσας, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (ΜΔΕ) μιλώντας στο περιοδικό Up του πανεπιστημίου για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της συγκεκριμένης πλατφόρμας τόνισε:

"Έχουμε μία μικρή κορούλα, η οποία πολύ γρήγορα έμαθε να χρησιμοποιεί το YouTube από το κινητό μας – και με λύπη διαπιστώσαμε πόσο εύκολα κατέληγε να δέχεται προτάσεις από αυτόματους αλγόριθμους που ήταν τελείως εσφαλμένες για την ηλικία και τη γλώσσα της.
Κάθε προσπάθειά μας να τις αποκλείσουμε κατέληγαν στο κενό, καθώς συνεχώς ξεπηδούσαν νέα video, ακόμη χειρότερα από τα προηγούμενα. Τότε πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε δράση, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε web technologies και mobile apps".

Οι γονείς εγκαθιστούν το BeYourKid app στη φορητή συσκευή των παιδιών τους και αμέσως έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένες και ελεγμένες συλλογές YouTube video, ώστε να μην παρασυρθούν τα παιδιά σε «σκοτεινά» σημεία του YouTube Kids.
Το BeYourKid προσφέρει μία επιπλέον καινοτομία, αναγνωρίζοντας ότι ο κάθε γονιός ξεχωριστά έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το τι είναι κατάλληλο για τα παιδιά του.
Το BeYourKid προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε γονιό να διαμορφώσει μία προσωπική λίστα από YouTube videos για το παιδί του. Το BeYourKid προβάλλει αυτά και μόνο, ώστε να μην εκτεθεί το παιδί σε κάτι που δε συμφωνεί ο γονιός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις