Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ακόμα και για μια επιχείρηση όλα είναι στο μυαλό

Ακόμα και για μια επιχείρηση όλα είναι στο μυαλό

Του Στέλιου Ταταράκη

Όλα στη ζωή είναι κομμάτι μια αλυσίδας. Όπως συμβαίνει στην αλυσίδα, δεν μπορεί να υπάρξει το ένα κομμάτι χωρίς το προηγούμενο. Αυτό ισχύει και για τις επιχειρήσεις.

Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα κομμάτια θα πρέπει να δοκιμάσουμε διάφορες καταστάσεις ώστε να βρούμε τον κατάλληλο συνδυασμό. Το ένα έχει άμεση σύνδεση με το άλλο, οπότε θα χρειαστεί η κάθε πράξη να γίνεται με τη σειρά και όχι ανακατεμένα, διότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται γερές βάσεις.

Η αλυσίδα που θα κρατήσει στο χρόνο είναι αυτή που αποτελείται από κατάλληλές ενώσεις. Εάν βιαστούμε και δεν δημιουργήσουμε γερές ενώσεις δεν θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. Για να καταφέρουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να δοκιμάσουμε. Η δοκιμή αποτελεί κομμάτι αβεβαιότητας διότι δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Υπάρχει το θέμα του ρίσκου, o φόβος και πολλές φορές δεν γνωρίζουμε τίποτα για το αποτέλεσμα που θα έχουμε, συνήθως σταματάμε μόλις φτάσουμε σε αυτό το σημείο διότι τρομοκρατούμαστε.

Τις περισσότερες φορές το μυαλό ευθύνεται για την δυσκολία που αντιμετωπίζουμε και όχι το συμβάν που διαδραματίζεται. Το ρίσκο που νιώθουμε πως παίρνουμε εκείνη τη στιγμή είναι λόγο των σκέψεων μας. Όλος αυτός ο φόβος, το στρες, το άγχος, ο τρόμος, το ρίσκο κλπ., διαρκούν ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά συμβαίνουν και στις επιχειρήσεις διότι στελεχώνεται από ανθρώπους οπότε δεν έχει καμία διαφορά από αυτό που περιγράφουμε. Για την επιχείρηση το ρίσκο τη βοηθάει διότι μαθαίνει, εξελίσσεται και γίνεται καλύτερη. Ακόμα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει αυτό που θέλει. Πολλές φορές όμως δεν είναι ρίσκο, είναι τρόμος, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις έχει περισσότερα να κερδίσει πάρα να χάσει.

Επίσης θα χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις να κοιτάξει από έξω να δει όλη την εικόνα ώστε να καταλάβει πως είναι στην πραγματικότητα τα πράγματα. Όπως συμβαίνει και σε μια ομάδα ή μεμονωμένα στον κάθε ένα ξεχωριστά, κοιτάζοντας την μεγάλη εικόνα μπορεί να καταλάβει πολλά για το που βρίσκεται. Δυστυχώς όμως γίνεται το αντίθετο εστιάζουμε σε μια συγκεκριμένη μεριά και χάνουμε την ουσία.

Το να δοκιμάσουμε είναι ριψοκίνδυνο, όμως ο τρόμος βρίσκεται στο μυαλό μας και όχι έξω από αυτό. Πολλές φορές το περίεργο, το αβέβαιο και τρομακτικό είναι καλύτερη επιλογή αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ έναν δεν δράσουμε. Τέλος μια επιχείρηση έχει την ίδια αντίδραση με ένα άνθρωπο, ο λόγος είναι πως αποτελείται από ανθρώπους και κάνει συλλογική προσπάθεια, αρά όπως αντιδρά ένας άνθρωπος αντιδρά ακριβώς το ίδιο μια επιχείρηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις