Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Κομητεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσε την παρουσία ανεμβολίαστων για την ιλαρά παιδιών σε δημόσιους χώρους

Κομητεία της Νέας Υόρκης απαγόρευσε την ...

Σε όλους τους χώρους που συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι

Μια κομητεία στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης που έχει πληγεί από τη χειρότερη επιδημία ιλαράς εδώ και δεκαετίες έλαβε την Τρίτη τη ριζοσπαστική απόφαση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να απαγορεύσει στα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ασθένειας αυτής την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους.

Ο επικεφαλής της κομητείας Ρόκλαντ Εντ Ντέι σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι η απαγόρευση θα ξεκινήσει να ισχύει από τα μεσάνυκτα της Τρίτης (τοπική ώρα) και θα παραμείνει σε ισχύ για 30 ημέρες ή μέχρι να εμβολιαστούν κατά της ιλαράς τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Εξάλλου διευκρίνισε ότι δημόσιοι χώροι θεωρούνται όλα τα μέρη όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι, περιλαμβανομένων των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Η απαγόρευση αυτή αποτελεί το πιο ακραίο μέτρο που έχει ανακοινωθεί ως τώρα στις ΗΠΑ μετά την επανεμφάνιση της ιλαράς σε πολλές πολιτείες, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια, το Ιλινόι, το Τέξας και η Ουάσινγκτον εξαιτίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος που εξαπλώνεται.

«Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια την ώρα που τα παιδιά της κοινότητάς μας κινδυνεύουν», τόνισε ο Εντ Ντέι σε ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για μια κρίση δημόσιας υγείας και έχει έρθει η ώρα να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου», πρόσθεσε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία και να προστατεύσουμε την υγεία όσων δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας ή των πολύ μικρών παιδιών», επεσήμανε.

Μάλιστα ο Ντέι κατήγγειλε την «αυξανόμενη αντίσταση» κάποιων πολιτών απέναντι στους αξιωματούχους υγείας που προσπαθούν να τους προστατεύσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 153 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στην κομητεία Ρόκλαντ, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα βόρεια του Μανχάταν και μετρά περισσότερους από 300.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being