ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

SPOTLIGHT

/

Εντυπωσιασμένος ο Γερμανός Πρέσβης από την Achaia Clauss -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εντυπωσιασμένος ο Γερμανός Πρέσβης από την Achaia Clauss -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αυτό το Οινοποιείο συμβολίζει την βαθιά φιλία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, έγραψε

Την περασμένη Πέμπτη 6 Μαρτίου 2019, επισκέφθηκε την ιστορική οινοποιία Achaia Clauss ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, εξοχότατος κος Jens Plötner μαζί με την σύζυγό του. Το πρεσβευτικό ζεύγος συνόδευε ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Πάτρα κύριος Ανδρέας Παπαδόπουλος. Αποτελεί μακροχρόνια παράδοση ο εκάστοτε επιτετραμμένος του Γερμανικού κράτους να επισκέπτεται τα ιστορικά Κελλάρια της ACHAIA CLAUSS, στην περιοχή του Κλάους στην Πάτρα.

Αφενός για να αποτίνει φόρο τιμής στην μνήμη του φιλέλληνα συμπατριώτη του, Gustav Clauss, ο οποίος μεγαλούργησε στην χώρα μας, ιδρύοντας το πρώτο οργανωμένο Οινοποιείο και θέτοντας τις βάσεις της λόγιας οινοποίησης στην σύγχρονη Ελλάδα. Αφετέρου για να ενισχύει τις ανέκαθεν άριστες σχέσεις με την Γερμανική αγορά, η οποία παραμένει η σημαντικότερη για τα προϊόντα της Achaia Clauss.

Στο Κτήμα με την υπέροχη θέα στην πόλη της Πάτρας & τον Πατραϊκό κόλπο, τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχθηκαν ο κος Νικόλαος Καραπάνος με τους συνεργάτες του και ο προσωπικός φίλος του Πρέσβη, κος Βαγγέλης Λιόλιος. Το πρεσβευτικό ζεύγος ξεναγήθηκε στο Βαρελάτικο, στο Αυτοκρατορικό Κελάρι, στο Μουσείο Μηχανημάτων, στην Κάβα Δανιηλίδος και στην Έπαυλη του Clauss.

Από την πρώτη στιγμή ο κος Πρέσβης αισθάνθηκε οικεία, μια και το πνεύμα του συμπατριώτη του Gustav Clauss, αθάνατο πλανιέται γύρω από τους ρομαντικούς Πύργους και τα πετρόχτιστα Κελλάρια εδώ και 159 χρόνια, τροφοδοτώντας με ενέργεια τους συνεχιστές του εμπνευσμένου αυτού έργου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο εξοχότατος Πρέσβης κος Plötner εισερχόμενος στην κατοικία του Clauss, στάθηκε με σεβασμό  μπροστά στην προτομή του δημιουργού της Gutland, απευθύνοντάς του χαιρετισμό: ''Σας χαιρετώ αγαπητέ μου! Εκτιμώ πολύ το έργο το οποίο δημιουργήσατε εδώ, τον καιρό εκείνο!''

Ο κος Plötner, δέχθηκε με ευγένεια και πνευματώδες χιούμορ την φιλοξενία και τις περιποιήσεις των ανθρώπων του Οινοποιείου. Έδειξε δε μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιστορικά γεγονότα 1940-1949, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στα Βιβλία Επισκεπτών της εποχής.

Οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν την περίφημη Μαυροδάφνη Reserve στον ανοιξιάτικο κήπο της Έπαυλης, απολαμβάνοντας το υπέροχο δειλινό.

Στο Βιβλίο Επισκεπτών ο κος Plötner έγραψε τα εξής:

''Σας ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο ταξίδι σε αυτόν τον μαγικό τόπο! Αυτό το Οινοποιείο -όσο τίποτε άλλο- συμβολίζει την βαθιά φιλία μεταξύ της Ελλάδος και της Γερμανίας. Αναδεικνύει  επίσης το γευστικό και ευγενές φρούτο, το οποίο ξεφυτρώνει από το έδαφος της Ελλάδος.''

Ο Γερμανός Πρέσβης και η σύζυγος του έφυγαν με τις ωραιότερες εντυπώσεις και την υπόσχεση ότι θα ξαναέλθουν γρήγορα.

Σχόλια

Spotlight