Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλήγμα για το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων- Κλειστή όλη την σεζόν η διάσημη Στύγα

Πλήγμα για το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτω...

Τι λένε παράγοντες της περιοχής

Μεγάλο πλήγμα για το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων αποτελεί το γεγονός ότι μετά την μεγάλη χιονοστιβάδα που προκάλεσε ζημιές σ’ εγκαταστάσεις, η Στύγα, ο πλέον ξακουστός του αναβατήρας και πίστα, θα παραμείνουν κλειστοί για ολόκληρη την χειμερινή σεζόν. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία στους κόλπους, τόσο των επαγγελματιών του σκι όσο και των ξενοδόχων και επιχειρηματιών των Καλαβρύτων.

Και τούτο γιατί η Στύγα είναι η δημοφιλέστερη πίστα ανάμεσα στους έμπειρους και απαιτητικούς σκιέρ. Αποτελεί δε τον «κράχτη» του Χιονοδρομικού Κέντρου. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής του Χιονοδρομικού, Λεωνίδας Σπυρόπουλος δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα η ζημιά που προκλήθηκε στην Στύγα να αποκατασταθεί εγκαίρως φέτος και κατά συνέπεια θα τεθεί και πάλι στη λειτουργία από την επόμενη σεζόν 2019-2020.

«Είναι ένας αναβατήρας 41 ετών που ούτως ή άλλως είχε περιορισμένη λειτουργία. Η ζημιά στον αναβατήρα δεν είναι μεγάλη όμως είναι δύσκολο να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης λόγω της ποσότητας του χιονιού. Θα είναι έτοιμη του χρόνου, παράλληλα από το 2020, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού θα έχουμε μια εντελώς καινούργια πίστα», σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Προβληματισμένος δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κώστας Δαφαλιάς ο οποίος σημειώνει αρχικά ότι η εβδομάδα που πέρασε για τα Καλάβρυτα, λόγω του προσωρινού λουκέτου στο Χιονοδρομικό, ήταν νεκρή.

«Η λογική λέει ότι θα επηρεαστούμε από το γεγονός ότι δεν θα λειτουργεί η Στύγα, καθώς απευθύνεται στους πιο καλούς σκιέρ και είναι ο κράχτης του Κέντρου. Θα το δούμε όμως το επόμενο διάστημα πόσο και αν θα μας επηρεάσει», σχολιάζει ο κ. Δαφαλιάς.

Πιο αισιόδοξος εμφανίζεται μιλώντας στο thebest.gr ο εκπαιδευτής Κώστας Κακαβάς ο οποίος εκτιμά ότι το πρόβλημα θα περιοριστεί σε μια συμφόρηση που θα προκαλείται τα Σαββατοκύριακα στους αναβατήρες καθώς ο κόσμος που θα έρχεται να έχει έναν λιγότερο για να εξυπηρετηθεί.

Ο κ. Κακαβάς θεωρεί ότι το γεγονός ότι υπήρξε αναπροσαρμογή προς τα κάτω του τιμοκαταλόγου θα είναι ένα αντιστάθμισμα για την απώλεια της Στύγας. Πλέον το εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα θα κοστίζει 20 ευρώ από 25 που κόστιζε και τις καθημερινές 15 από 18 ευρώ. «Προσωπικά βλέπω ότι τα τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους χτυπάνε πιο πολύ από ότι τα Φώτα. Τους πολύ έμπειρους που πήγαιναν στην Στύγα θα τους επηρεάσει όμως για τους υπόλοιπους δεν αλλάζει κάτι», σχολιάζει ο κ. Κακαβάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επαναλειτουργία, σήμερα, του Χιονοδρομικού κλειστό θα παραμείνει και το Snowpark.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις