Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαλπάρει ξανά το πλοίο της γραμμής Πάτρα-Ιθάκη-Σάμη

Σαλπάρει ξανά το πλοίο της γραμμής Πάτρα...

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες επιδότησης

Καλά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα και το υπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Πάτρα με την Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Θυμίζουμε ότι τα δρομολόγια έχουν σταματήσει από την 1η Νοεμβρίου κι έκτοτε το Υπουργείο έχει τρέξει τις διαδικασίες για την επιδότηση της γραμμής προκειμένου να είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όπως όλα δείχνουν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω των εξελίξεων στις δύο εμπλεκόμενες ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν ξεπεραστεί κι εντός του μήνα είναι εφικτό να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια. Κύκλοι του υπουργείο Ναυτιλίας μιλώντας στο thebest.gr επιβεβαιώνουν αυτή την ενημέρωση και δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μόλις ολοκληρωθούν μερικές λεπτομέρειες που απομένουν να ξεκινήσει και πάλι την γραμμή.

Νωρίτερα το πρωί η βουλευτής Κεφαλληνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" είχε αποκαλύψει ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου και μέχρι τις 15 η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με Ιθάκη και Κεφαλονιά θα είναι πραγματικότητα.

«Για πρώτη φορά επιδοτείται η ακτοπλοϊκή γραμμή. Δεν ήταν εύκολο να πεισθούν οι επιχειρηματίες. Φέτος η θέση του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να ξεκινήσει επιδοτούμενη η γραμμή προκειμένου να πάρει μπροστά σε συστηματική βάση, χειμώνα και καλοκαίρι. Για εμάς η Πάτρα είναι διοικητικό κέντρο για πάρα πολλά πράγματα, για λόγους υγείας, υπηρεσιών κ.α. Υπαγόμαστε στην Αρχαιολογία, στον ΕΟΤ, στα δικαστήρια και είναι πάρα πολύ συχνές οι μετακινήσεις μας στην Πάτρα. Είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη ότι επιδοτείται η γραμμή και θα υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για να την πάρουν», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Θεοπεφτάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις