Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι πατρινοί επιστήμονες που φτιάχνουν το καροτσάκι για το σούπερ μάρκετ που θα αλλάξει τη ζωή και τις αγορές των ΑμεΑ

Οι πατρινοί επιστήμονες που φτιάχνουν το...

Το καροτσάκι θα είναι έτοιμο προς διάθεση την επόμενη τριετία

Ένα αυτόματο καρότσι αγορών που θα βοηθά άτομα με κινητικά προβλήματα να κάνουν τις αγορές τους απροβλημάτιστα αφού θα κλειδώνει με ασφάλεια στο αναπηρικό όχημα  και θα διαθέτει τάμπλετ όπου μπορούν να σημειώνονται οι αγορές, θα οδηγεί στον κατάλληλο διάδρομο του σούπερ μάρκετ όπου βρίσκονται τα επιθυμητά προϊόντα, αλλά ακόμη και βραχίονα πρόσβασης σε όσα από αυτά βρίσκονται στα ψηλότερα ράφια, την δυνατότητα διαβάσματος των barcode και της αυτόματης κοστολόγησης του ποσού που πρέπει να πληρώσει ο χρήστης στο ταμείο, αναπτύσσει η ομάδα TOBEA (γνωστή από την εγκατάσταση των seatrack στις παραλίες) και η Εργαστηρίου Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

 

Το καρότσι EQUAL (=ίσος),  εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμο σε περίπου 3 χρόνια και θα επιτρέπει σε άτομα με κινητικά προβλήματα να κινούνται και να ψωνίζουν σε ένα σούπερ μάρκετ με την ίδια άνεση και ευκολία που το κάνουμε όλοι.

Οι χρήστες θα μπορούν να κατευθύνουν το καρότσι με ένα απλό τηλεχειριστήριο , ενώ θα διαθέτει και αισθητήρες απόστασης περιμετρικά του για να υπολογίζουν τα εμπόδια.

Το καρότσι αποτελεί έμπνευση του ιδρυτή της ΤΟΒΕΑ Ιγνάτιου Φωτίου και έλαβε συγκεκριμένη μορφή μετά από συζητήσεις με τον Αναπληρωτή Καθηγητή  Νικόλαο Βώρο, ο οποίος ηγείται του Εργαστηρίου Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Η πρόταση έλαβε τη θετική αξιολόγηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (πρόγραμμα «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ») και χρηματοδοτήθηκε.

Στο πρότζεκτ, που έχει περίοδο υλοποίησης τρία χρόνια, εκτός από το Εργαστήριο Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την εταιρία ΤΟΒΕΑ, συμμετέχουν ως εταίροι το Ινστιτούτο Μεταφορών και, χωρίς να λαμβάνει χρηματοδότηση, μια μεγάλη ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Εκτιμάται ότι σε περίπου ένα χρόνο θα είναι έτοιμο ένα τέτοιο καινοτόμο καρότσι προς επίδειξη στα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις