ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης "για τη μεταβίβαση ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε."

O Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης "για τη μεταβίβαση ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε."

Ο Δήμος στήριξε την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συζήτησε πρόσφατα για το θέμα των ακινήτων του  Δημοσίου που μεταβιβάζονται στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., όπως αναφέρειο Δήμαρχος Πατρέων σε δήλωσή του και συνεχίζει:

"Στην συζήτηση του θέματος και στη σχετική απόφαση, επαναφέραμε το αίτημά μας για τη μη εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, με οποιοδήποτε μανδύα. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της ευθύνης ως Δημοτική Αρχή, με μια σειρά δράσεων μαζί με τους φορείς της πόλης μας, διεκδικήσαμε χώρους. Τα παραδείγματα είναι γνωστά, με το θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό. Ο Ριγανόκαμπος που επίσης συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Με τον πρόσφατο νόμο «Κλεισθένης I»  νομοθετήθηκε η τήρηση στο Υπουργείο Εσωτερικών βάσης δεδομένων με τίτλο «Καταγραφή Ακίνητης Περιουσίας Ο.Τ.Α.», όπου καταγράφονται το σύνολο των στοιχείων των ακινήτων των Δήμων και των νομικών τους προσώπων «με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση» τους. Δηλαδή το όσο πιο δυνατό γρηγορότερο και απρόσκοπτο ξεπούλημα.

Η υποθήκευση της Δημόσιας Περιουσίας για 99 χρόνια και η μεταβίβασή της με μνημονιακό νόμο στην ΕΤΑΔ Α.Ε. (Υπερταμείο) είχε σαν στόχο την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την ταχύτερη εκποίησή της. Με διαδικασίες εξπρές μεταβιβάζεται στο Υπερταμείο Δημόσια Περιουσία την ίδια στιγμή που εντείνεται η επίθεση στο λαϊκό βιός με φορολεηλασία και πλειστηριασμούς.

Θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους και όλα τα πρόσφορα μέσα να παλεύουμε στο πλευρό του πατραϊκού, του ελληνικού λαού για να ανασταλεί η εκτέλεση της  απόφασης για μεταβίβαση ακινήτων στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.. Να παραμείνουν οι αντίστοιχοι χώροι στην χρήση και τη φροντίδα των Υπηρεσιών του δημοσίου (Αρχαιολογία  κ.λπ.) και να αποδοθούν στο Δήμο οι διαμορφωμένοι και προβλεπόμενοι από το Σχέδιο Πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.  Ακίνητα, όπως τμήματα των εγκαταλειμμένων κοίτεων κλπ, να παραχωρηθούν στο Δήμο ώστε να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις για κοινωφελείς σκοπούς, όπως πολιτική προστασία, πράσινα σημεία, δημοτικά πάρκα κλπ. Να καταργηθεί η ΕΤΑΔ Α.Ε.

Στα πλαίσια αυτών μας των αποφάσεων, στηρίξαμε, μετά από σχετικό  αίτημα,  την  αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην  απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που μεταβιβάζει και αρχαιολογικούς χώρους στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.".

 

 

 

Σχόλια

Ειδήσεις