Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυο ευρωπαϊκά προγράμματα για την οικολογία και το περιβάλλον στο 45ο δημοτικό της Πάτρας

Δυο ευρωπαϊκά προγράμματα για την οικολο...

Θα γίνει ανταλλαγή μαθητών, γνώσεων και πληροφοριών σχολεία από πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Το 45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για συμμετοχή των μαθητών/τριών στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας, συμμετάσχει ενεργά για τα σχολικά έτη 2018 – 2019 και 2019 -2020 σε δύο προγράμματα Erasmus+ ΚΑ229, μετά από αξιολόγηση που έγινε σε αντίστοιχες προτάσεις που κατέθεσε.

Τα προγράμματα που εγκρίθηκαν είναι:

  1. ECO geeks in action - promoting Science and ecology in primary classroom

ü  Πολωνία (συντονιστικό σχολείο)

ü  Ελλάδα

ü  Ιταλία

ü  Τουρκία

ü  Τσεχία

ü  Πορτογαλία

 

  1. The spirit of responsibility for the environment

ü  Ιταλία(συντονιστικό σχολείο)

ü  Τουρκία

ü  Σλοβενία

ü  Ελλάδα

ü  Ρουμανία

Τα προγράμματα θα διαρκέσουν μια διετία. Ήδη οι μαθητές του 45ου δημοτικού της Πάτρας έχουν ανταλλάξει φύλλα γνωριμίας για το δένδρο της φιλίας που υπάρχει σε κάθε συνεργαζόμενο σχολείο, αυτή την περίοδο ψηφίζουν για το logo και τις μασκότ των προγραμμάτων και συμπληρώνουν ερωτηματολόγια για την ευαισθητοποίηση τους πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα της χώρας μας και του πλανήτη.
Επίσης οι μαθητες μέσω skype θα "συναντηθούν" με τους συμμαθητές τους.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα μπορεί να καθορίσει τη μελλοντική τους συμπεριφορά ως πολίτες του αύριο, προικίζοντας τους με υπεύθυνη και ενεργή στάση απέναντι στο περιβάλλον.

Οι μαθητές/ τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αφομοιώσουν τη γνώση του περιβάλλοντος μέσα από βιωματικές δράσεις και επικοινωνία με συμμαθητές/τριες από τα ευρωπαϊκά σχολεία και θα γνωρίσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε μέρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δάσκαλοι θέλουν οι μαθητές/τριες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ανθρώπινης ευθύνης σε περιβαλλοντικά θέματα, κατανοώντας τη σημασία της συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων προγραμμάτων μαθητές/τριες του σχολείου θα ταξιδέψουν στα συνεργαζόμενα σχολεία, θα μείνουν σε οικογένειες και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι εκπαιδευτικοί, θέλουν να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, δραστηριότητες και εμπειρίες μεταξύ τους, να συνεργαστούν για να έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σχολεία και τις κοινότητές τους. Θέλουν οι εμπειρίες τους από το περιβαλλοντικό έργο των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών χωρών-σχολείων  που εμπλέκονται στο έργο να είναι μια πλούσια πηγή προτεραιότητας για ένα σχολικό πρόγραμμα σπουδών που συνδέεται με τα επιτεύγματα των κοινοτήτων τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις