Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Ρομαντικό, σκοτεινό και μυστηριώδες το νέο video clip των Cubaneros- Γυρίσματα σε Δρέπανο και Ηφαίστου- ΔΕΙΤΕ το

Πάτρα: Ρομαντικό, σκοτεινό και μυστηριώδ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Με ένα ιδιαίτερο φινάλε

Εξ’ ολοκλήρου γυρισμένο στην Πάτρα με υπέροχα πλάνα στο Δρέπανο, με φόντο το ναυαγισμένο ιστιοφόρο στο «Μονοπάτι της Παναγίας», αλλά και πιο... σκοτεινή ατμόσφαιρα στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, είναι το νέο βιντεοκλίπ του Ελληνοκουβανέζικου λάτιν συγκροτήματος Cubaneros. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι Cómo και ήδη το βίντεο, τις λίγες ημέρες που έχει αναρτηθεί στο youtube, έχει ξεπεράσει τις 9.500 προβολές.

Η πλοκή και οι ανάγκες του video clip απαιτούσαν την συμβολή ενός κινηματογραφικού σκηνοθέτη κι έτσι επιστρατεύτηκε ο Πατρινός Χρήστος Πετρόπουλος, ταινίες, μικρού μήκους, του οποίου έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο συμπολίτης σκηνοθέτης, το project ήταν απαιτητικό και δύσκολο, γιατί δεν πρόκειται για ενα συμβατικό μουσικό βίντεο...

 

 

«Η πολύ δυνατή σύνθεση της Anaisa Vega Castillo (και τραγουδίστρια της μπάντας) θα έδενε με ένα βίντεο που όχι μόνο θα εξέφραζε τον βαθύτερο συμβολισμό  του τραγουδιού, αλλά θα απεικόνιζε και την κινηματογραφική δράση ενός εγκλήματος, σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες και υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Μπορεί να κοπιάσαμε πολύ γι’ αυτό το βίντεο αλλά χάρη στην ποιοτική συνεργασία όλων μας και τους πολύ καλούς μας οπερατέρ (Χρήστος Τσάμης – διευθυντής φωτογραφίας, Γρηγόρης Αργυρόπουλος, Γιάννης Καστανάς και Νίκος Καστανάς) ο κόπος απέδωσε και η αγάπη που λαμβάνουμε από τους λάτρεις της μπάντας από όλον τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση».

Το τέλος της ιστορίας αυτής είναι σκληρό, απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο, αλλά η διαδρομή προς αυτό είναι ανοιχτή σε ερμηνείες.

«Κάποιοι θα σκεφτούν πως  η ζωή συχνά ξεβράζει τα μεγάλα love stories. Ίσως ο καθένας να μπορεί να δει και κάτι διαφορετικό ή προσωπικό  σε αυτήν την ιστορία του Πάνου Παναγόπουλου, ιδρυτή των Cubaneros. Εύχομαι να απολαύσετε την μουσική και το βίντεο με όση ψυχή και έμπνευση το δημιουργήσαμε», σχολιάζει από την πλευρά του ο σκηνοθέτης του.

 

 

Θυμίζουμε ότι οι Cubaneros είναι ένα Ελληνοκουβανέζικο λάτιν συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2015 από τον πιανίστα Πάνο Παναγόπουλο και τις Κουβανές τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques.

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε διάφορα καταστήματα και φεστιβάλ της ευρύτερης περιοχής παίζοντας γνωστά τραγούδια Salsa, Bachata, Cha Cha, Merengue κλπ.

Τον Αύγουστο του 2016 δημιούργησαν παγκόσμια αίσθηση στο ίντερνετ με την διασκευή τους στο Lost on you της LP  Το βίντεο στο YouTube έχει συγκεντρώσει 8.200.000 προβολές μέχρι σήμερα και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των latin playlists στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς κυκλοφόρησαν το ξεσηκωτικό YO QUIERO MAS σε δικούς τους στίχους και μουσική, ενώ τον Μάιο του 2017 σημείωσαν νέα επιτυχία με μια ακόμα salsa διασκευή, αυτή τη φορά στο κλασικό FEELING GOOD της Nina Simone.

Ακολούθησε μια πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στη συναυλία του Luis Fonsi (Despacito) στην Αγία Νάπα της Κύπρου στις 10 Αυγούστου.

Τον Σεπτέμβριο επέστρεψαν με το αισθησιακό DELIRIO  και ταξίδεψαν στην Κούβα για φωτογράφιση και μία live εμφάνιση συμβολικού χαρακτήρα στην γενέτειρα της τραγουδίστριας Anaisa, την Melena del Sur, πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν της χειμερινές τους εμφανίσεις και την προετοιμασία για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού τους άλμπουμ.

Η καλοκαιρινή σεζόν του 2018, εγκαινιάστηκε με ένα βίντεο flash mob στο οποίο διασκευάζουν την γνωστή επιτυχία των 90’s, Would I Lie.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight