ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο "Φάρος" Ποντίων Πατρών άνοιξε τις πύλες του και μας καλεί - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο "Φάρος" Ποντίων Πατρών άνοιξε τις πύλες του και μας καλεί - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η νέα χορευτική περίοδος

Με την πατροπαράδοτη τελετή Αγιασμού, τις ευλογίες της εκκλησίας, την παρουσία του Δημάρχου Πατρέων κ.Κώστα Πελετίδη και πλήθος φίλων, ξεκίνησε και επίσημα το Σάββατο 29/9/2018 η νέα χορευτική περίοδος για το Φάρο Ποντίων Πατρών. Μετά από πρόσκληση του νέου Προέδρου κ. Αντωνιάδη Δημήτριου και του Δ.Σ., Πόντιοι τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να χορέψουν με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χορούς ο πολιτιστικός σύλλογος Μπεγουλακίου και ο πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Με θερμή ανταπόκριση και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας το νεοσύστατο Δ.Σ. έλαβε ευχές για μια δημιουργική πορεία και έδωσε υποσχέσεις για σημαντική παρουσία με εκδηλώσεις ποικίλης ύλης με στόχο τη διατήρηση των ηθών και εθίμων του Ποντιακού Πολιτισμού. Κυρίως έστειλε το ελπιδοφόρο μήνυμα ο Φάρος Ποντίων Πατρών να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους απόγονους των Ποντίων στην περιοχή.

Τα μαθήματα Ποντιακών χορών ξεκινούν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στην εστία του σωματείου με τη  συνοδεία πλέον των δυο βασικών ποντιακών οργάνων, της λύρας και του νταουλιού. Στις 6.00μμ παιδικό/εφηβικό, στις 7.00μμ Ενηλίκων/Τμήμα Αρχαρίων και στις 8.00μμ Ενηλίκων/Τμήμα προχωρημένων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να ενημερωθεί στο τηλέφωνο του συλλόγου μεταξύ 6-8μμ

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην τελετή αγιασμού

Σωματείο Ποντίων Πατρών "Ο Φάρος"
Ελ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (Κτήριο ΑΔΕΠ)
Πάτρα Τ.Κ. 26333
Τηλ. & Fax: 2610337313
www.farospontionpatron.gr
[email protected]

Πρόεδρος: Αντωνιάδης Δημήτριος του Θεοδώρου

Αντιπρόεδρος: Αιχμαλωτίδης Δημήτριος του Θεοδώρου

Γεν. γραμματέας: Μανιάτης Κωνσταντίνος του Θεοφάνη

Ταμίας: Θαλασσινός Δημήτριος του Κωνσταντίνου

Υπεύθυνη Χορευτικού & Βεστιαρίου: Ξενιτοπούλου – Γιουβάνη Ελένη

Βοηθός Υπεύθυνης Χορευτικού& Βεστιαρίου: Αιχμαλωτίδου Μαρία του Θεοδώρου

Υπεύθυνος περιουσιακών στοιχείων και Βιβλιοθήκης: Κερασίδης Ιωάννης του Χρήστου

Σχόλια

Ειδήσεις