ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

SPOTLIGHT

/

Ο Πατρινός τραγουδιστής Παντελής Καστανίδης εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Οχρίδας

Ο Πατρινός τραγουδιστής Παντελής Καστανίδης εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Οχρίδας

Με άρωμα Eurovision

Το Ελληνικό Σωματείο Φίλων του Μουσικού Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον-INFE Greece, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών του Μουσικού Διεθνούς Φεστιβάλ Οχρίδας (του καλλιτεχνικού διευθυντή Grigor Koprov και της καταξιωμένης δημοσιογράφου στη γειτονική χώρα Valentina Georgievska), πρότεινε ως εκπρόσωπο της Ελλάδος στο μουσικό Φεστιβάλ τoν νεαρό Πατρινό καλλιτέχνη Παντελή Καστανίδη.

Ο Καλλιτέχνης

Ο Παντελής Καστανίδης γεννήθηκε 4 Μαρτίου στην Πάτρα και προερχόμενος από οικογένεια μουσικών καταπιάστηκε από πολύ μικρή ηλικία με την μουσική. Παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με την υποκριτική λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, όπως το 2007 έπαιξε τον ρόλο του Ορέστη στην θεατρική παράσταση ” Η Κλυταιμνήστρα στον Άδη” σε σκηνοθεσία Παντελή Βασιλόπουλου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Τα πρώτα βήματα του στην μουσική τα έκανε ερμηνεύοντας τραγούδια σε μικρές μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα και σε κάποιες συναυλίες.

Ο δρόμος του όμως θα τον οδηγήσει σε πιο μεγάλα μουσικά σχήματα, όπου θα έχει την ευκαιρία και τιμή να συνεργαστεί με τα πιο δημοφιλή ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως: Νατάσα Θεοδωρίδου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γιαννιάς, Βαλάντης ,Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Δημάκης, Καίτη Γαρμπή, Κατερίνα Στανίση, Ηλίας Βρεττός, Κώστας Καραφώτης, Χρήστος Χολίδης, Στέλιος Διονυσίου ,Κυριάκος Κυανός, Θάνος Τζάνης ,Χρήστος Πάζης, Ησαΐας Ματιάμπα, Shaya, Μαρία Ιακώβου, Ελένη Χατζίδου, Ελεάνα Παπαιωάνου, Φανή Δρακοπούλου , Κατερίνα Στικούδη ,Άκης Δείξιμος, Γιώργος Μάης ,Γιώργος Γιασεμής ,Κων/νος Γαλανός, , Γιώργος Λιανός

Δισκογραφία

Η δισκογραφική του πορεία ξεκινά πίσω στο 2010 με το τραγούδι “Δε ξέρω ποιός είμαι’’(Μουσική/στίχοι : Δημήτρης Ξυπολιάς). Το συγκεκιρμένο τραγούδι είχε πάρει την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Eurovoice. To 2011 κυκλοφορεί το τραγούδι “Βγαίνω στους δρόμους’’ (Μουσική/στίχοι : Γαβριήλ Γαβρίλογλου / Θανάσης Γκαραβέλας). Την επόμενη χρονιά θα ετοιμάσει μια επανεκτέλεση του τραγουδιού των Ριφιφί “Φίλα με” (Μουσική/στίχοι : Νίκος Κατσιπόδης – επανεκτέλεση των Ριφιφι-by V.Sidas-Παναγιώτης Μπρακούλιας) της Warner Music. Δύο χρόνια μετά θα βγάλει το νέο σινγλ “Από σήμερα” (Μουσική/Στίχοι : Δημήτρης Ξυπολιάς – Video clip : Alex konstantinidis -Noize By Spicy). Το 2016 η νέα του δουλειά θα έχει τίτλο “Πριν καλά καλά” (Μουσική/Στίχοι : Δημήτρης Ξυπολιάς-Video clip : Alex Konstantinidis -Heaven Music).

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι το τραγούδι Τώρα αγαπάω σε μουσική και στίχους Γιώργου Κουτσογεωργάκη και βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη υπό την Spin Records. Με το τραγούδι αυτό ο καλλιτέχνης θα λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Οχρίδας 2018 στις 8 Σεπτεμβρίου και θα διεκδικήσει το πρώτο βραβείο μεταξύ άλλων διεθνών καλλιτεχνών. Ακούστε το τραγούδι με το οποίο η Ελλάδα θα διαγωνιστεί φέτος στο μουσικό φεστιβά

Σχόλια

Spotlight