Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έκανε πρεμιέρα στου Παπάγου η "Αντιγόνη" του Αιμ. Χειλάκη - Στην Πάτρα 29 Αυγούστου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Έκανε πρεμιέρα στου Παπάγου η "Αντι...

Στην πρεμιέρα ήταν μεταξύ άλλων και η Χαρούλα Αλεξίου

Από το Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου στην Αθήνα ξεκίνησε την Παρασκευή 22/6/2018  την πορεία της η παράσταση αρχαίου δράματος «Αντιγόνη», η τραγωδία του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Το θερμό χειροκρότημα τη στιγμή της υπόκλισης ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους συντελεστές της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στις 29 Αυγούστου 2018 στις 21.00.

Στην περιοχή η «Αντιγόνη» θα παιχθεί και στο Αίγιο, στις 27/7 στις 21.30 στο Υπαίθριο Θέατρο Αιγιαλείας Γ. Παππάς, το Σάββατο 28/7/2018 στο Αρχαίο θέατρο Οινιαδών – Μεσολόγγι και την Κυριακή 29/7 στο θέατρο αρχαίας Ήλιδας στην Ηλεία.

Στην πρεμιέρα στου Παπάγου βρέθηκαν όλοι οι συντελεστές: ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας που υπογράφει τη νέα μετάφραση, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική, η χορογράφος Αγγελική Στελλάτου, καθώς και η ενδυματολόγους-σκηνογράφος Εύα Νάθενα.

Πολλοί ήταν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι που τίμησαν με την παρουσία τους τους συντελεστές. Ανάμεσά τους οι: Χάρις Αλεξίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Καραθάνος, Άλκης Κούρκουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Καραντζάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Ισιδώρα Σιδέρη, Μπέτυ Λιβανού, Λίνα Ζαρκαδούλα, Χρήστος Λούλης, Έμιλυ Κολιανδρή, Όλγα Παυλάτου, Παναγιώτα Βλαντή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λήδα Ματσάγγου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου κ.α.

Στην «Αντιγόνη» τους, οι δύο σκηνοθέτες Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές.

Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης παίζει τον Αίμονα, τον Σκοπό και την Ισμήνη. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του Χορού (Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρίς Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη, η οποία ανέλαβε και τη μουσική διδασκαλία).

Τα μέλη του αναλαμβάνουν ρόλο αφηγητή και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους.

Την Πέμπτη 28/6 η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Βεάκειο θέατρο, στις 21:15.

*Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 23/6 παράσταση στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου ακυρώθηκε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Ορίστηκε νέα ημερομηνία: το Σάββατο 30/6 στο ίδιο θέατρο, χωρίς να απαιτείται έκδοση νέων εισιτηρίων. Ώρα έναρξης: 21:00.

*Οι φωτ. μας εστάλησαν με το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight